Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sabah saatlerinde geldiği Nevşehir’de ilk olarak Nevşehir Valiliğini ziyaret etti. Burada Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Belediye Başkanı Rasim Arı ve diğer protokol yetkilileri tarafından karşınanan Bakan Selçuk, Valilik Şeref Defterini imzaladı.

Bakan Selçuk, "Şeref Defteri"ni imzaladıktan sonra Vali İlhami Aktaş ile görüştü.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'tan kent hakkında bilgi alan Bakan Selçuk'a AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve protokol üyeleri eşlik etti.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Nevşehir’de olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. “İlimize teşriflerinden dolayı şahsım ve Nevşehirli hemşerilerim adına şükranlarımı arz ediyorum” diyen Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, ziyaretin anısına Bakan Selçuk’a, yöresel çini işlemeli vazo hediye etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, ;"Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı ‘Nevşehir’de Okullar Pırıl ile Açılıyor’ programı ve çeşitli ziyaretler çerçevesinde eğitimde de marka şehir Nevşehir’imize teşrif ettiler.‬ Sevdamız Nevşehir ‬" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe'de; Şehrimize teşrifleri ile bizleri onurlandıran Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk’u Nevsehir Valilik’imizde misafir ediyoruz. Eğitim camiasının içinden gelen biri olan Bakanımıza şehrimize vermiş olduğu ve vereceği desteklerden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Ziya Selçuk’un Nevşehir Programa ise şöyle:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Nevşehir Program Bilgileri 
6 Eylül 2019 Cuma 

-Saat: 10.30 Nevşehir Valiliği Ziyaret 

-Saat: 11.00 Nevşehir'de Okullar Pırıl ile Açılıyor Programı 
Yer: Hacı Asım Atabilen İlkokulu 

-Saat:12.00 Nevşehir Belediye Başkanlığı Ziyaret 

-Saat: 13.30 Nevşehir Milletvekilleri ,Hayırseverler, İş İnsanları Ve STK Temsilcileri İle Öğle Yemeği 
Yer Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi 

-Saat 15 Ziya Öğretmen İle Eğitim Buluşmaları 
Yer Hacıbektaş Veli Üniversitesi 

-Saat: 17.00  İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı
 Yer Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi 

-Saat 18.00 AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı Ziyaret

-Saat: 20.00 Nevşehir'den Malatya'ya Karayolu İle Hareket