Ülkemiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenlikleri kapsamında bu sene 18-26 Nisan tarihleri arasında 39.su düzenlenen Uluslarası Çocuk Festivali’nde her sene olduğu gibi bu yıl da dünyanın farklı ülkelerinden gelen dünya çocuklarını ağırladı.
Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”na evrensel sanat etkinlikleri ile katkıda bulunmak, kültürler arası gelişim ve değişime hizmet etmek amacı ile dünya çocukları ile Türk çocukları bu yıl Nevşehir’de buluştu.
Şenlikler kapsamında 18 Nisandan bu yana Avanos Nazife Mustafa Ergün İlkokulunda misafir bulunan Gine cumhuriyeti öğrencileri muhteşem bir uğurlamanın ardından ülkelerine dönmek için Avanos’tan ayrıldılar.
Okulun konuğu olan misafir öğrenciler, barış ve kardeşlik temalarıyla dolu birbirinden keyifli saatler geçirdiler. Ayrılık saati geldiğinde ise oldukça duygusal anlar yaşandı. Öğrenciler bir haftadır yanlarında kaldıkları Türk arkadaşlarından ayrılırken gözyaşlarını tutamadı.
Kısa sürede Türk insanının misafirperverliğini gösteren aileler, kendi çocukları gibi gördükleri Gineli çocuklara özel hediye aldılar.