Suriye'deki Türkmenlere giden MİT'e ait yardım TIR'larının 1 ve 19 Ocak 2014'te yasa dışı şekilde durdurulup arama yapılması ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. FETÖ/PDY adına TIR'larının durdurulması ihanetini organize ettikleri, TIR'ları durduran askerlere talimat verdikleri belirlenen paralel yapının 15 imamı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Tamamı kamu görevlisi olan örgütün üst düzey yöneticisi imamların örgüt adına TIR'ların durdurulması sürecini yönettikleri tespit edildi.

İHANETTEN 3,5 AY ÖNCE 2 GÜN PLAN

İmamlar ile TIR'ların durdurulmasında başrol oynayan iki rütbeli askerin TIR'ların durdurulmasından yaklaşık 3,5 ay önce Nevşehir Kozaklı'daki lüks bir otelde bir araya geldikleri belirlendi. 2 gün aynı otelde kalan imamlar ve jandarma görevlilerinin telefon irtibatları tespit edildi. Oteldeki toplantıda, TIR'ların durdurulması olayının planlandığı öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan tarafından bizzat yürütülen soruşturma çerçevesinde şüpheliler hakkında nöbetçi mahkemeden yakalama kararı çıkarıldı.

TIR'ların durdurulması ope- rasyonunu yöneten Jandar- ma dönemin Adana Bölge  Komutanı Celepoğlu’nun  FETÖ/PDY imamı H. A.E ile  irtibatlı olduğu belirlendi.
TIR'ların durdurulması ope- rasyonunu yöneten Jandar- ma dönemin Adana Bölge Komutanı Celepoğlu’nun FETÖ/PDY imamı H. A.E ile irtibatlı olduğu belirlendi.

PATATES HAT KULLANIP SONRA ATTILAR

Hakkında gözaltı kararı verilen örgüt imamlarının farklı mesleklerden oldukları dikkat çekiyor. Görev yaptıkları iller arasında Adana, Hatay, Ankara ve Mersin bulunuyor. MİT TIR'larını durdurulduğu dönemde Adana Bölge Jandarma Komutanı olan Hamza Celepoğlu'nun FETÖ imamları öğretmen H.A.E. ile Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Yardımcı Doçent olan M.C. ile irtibatı belirlendi. Şüphelilerin TIR'ların durdurulması sürecinde patates hat tabir edilen başka kişilerin üzerine kayıtlı telefon SIM kartlarıyla haberleştiği, 19 Ocak 2014'ta hatları ise imha ettikleri anlaşıldı.

Tuzağı Celepoğlu yönetti



Dönemin Adana Bölge Komutanı Hamza Celepoğlu'nun MİT TIR'larının 1 Ocak 2014'te Kırıkhan'da durdurulduğu esnada Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanı Kubilay Ayvaz'ı arayarak TIR'lara müdahale etmek için olay yerine Jandarma Özel Harekat (JÖH) Timi göndermeyi teklif ettiği ortaya çıkmıştı. İhanet operasyonunu yönettiği belirlenen Celepoğlu hakkında iddianamede hazırlanarak dava açılmıştı.

NEVŞEHİR'DE PLANLADILAR
Tamamı kamu görevlisi olan sivil imamların FETÖ/PDY adına TIR'ların durdurulması sürecini yönettikleri iddia ediliyor. İmamlar ile TIR'ların durdurulmasında başrol oynayan 2 rütbeli askerin, olaydan yaklaşık 3.5 ay önce Nevşehir Kozaklı'daki lüks bir otelde bir araya geldikleri belirlendi. 2 gün boyunca aynı otelde kalan imamlar ve jandarma görevlilerinin telefon irtibatları tespit edildi. Oteldeki toplantıda, TIR'ların durdurulması olayının planlandığı öğrenildi.

Yeni Şafak