Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu aramızdan ayrılalı tam 12 yıl oldu.

Kahramanmaraş'ta 12 yıl önce 25 Mart 2009'da geçirdiği helikopter kazasında yaşamını yitiren Yazıcıoğlu'nu minnetle anıyoruz.

Nevşehir Alperen Ocakları, BBP'nin kurucu Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 12. yıldönümü ve yaklaşan Berat kandili nedeniyle kandil simidi dağıttı, "Şehit Bilge Alperen'den Alperenlik" kitabı dağıttı.

Nevşehir Alperen Ocakları Başkan Yardımcısı Alper Kama, 25 Mart 2009 günü şer odakları tarafından Muhsin Yazıcıoğlu’nu şehit edenler onunla birlikte Türk- İslam ülküsünü de bitirdiklerini sandılar. Ancak bütün dünya duysun ve bilsin ki bu topraklarda son nefer son nefes tükenene kadar Muhsinler bitmez. Türk gençliği olarak Muhsin Başkanımızın emaneti emanetimiz davası davamızdır. Bizler Alperenler olarak, 25 Mart 2009'dan beri şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun katillerine inat daha güçlü ve daha azimli çalışmaktayız. Şehit Bilgemiz Muhsin Yazıcıoğlu’nu unutmadık, unutturmayacağız. Nevşehir Alperen Ocakları olarak düzenlediğimiz organizasyonlarla hatırasını yaşatıyor ve kendisini dualarla anıyoruz." dedi.

Eski BBP Nevşehir İl Başkanlarından Yücel Öncül; "12.senei devriyesinde Rahmetle ve minnetle anıyoruz kabrin nur mekanın cennet olsun inşallah Muhsin Başkanım Unutmadık Unutmayacağız Unutturmayacağız." dedi.

Şuana kadar Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili FİB Haber merkezimize ulaşan mesajlar şöyle;

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Vatan, millet sevdalısı, yerlî ve millî değerli dava insanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu ve yol arkadaşlarını, vefatlarının 12. yılında rahmetle yâd ediyoruz. Mekanı cennet, makamı âli olsun..."

Bugün Muhsin Yazıcıoğlu'nun 12. ölüm yıl dönümü. 55 yıllık dolu dolu bir ömür, 25 Mart 2009'da halen tam çözülemeyen bir helikopter kazasıyla sona erdi. İşte Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamından kesitler.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe; "Ülkemizin değerli siyasetçilerinden ve dava adamlarından Büyük Birlik Partisi kurucu Genel Başkanı #MuhsinYazıcıoğlu'nu vefatının 12. yılında rahmetle yâd ediyorum. Mekânı cennet olsun."

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ;"Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir.. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu vefatının 12. Sene-i devriyesinde rahmet ve dua ile yâd ediyorum..." dedi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran'da;"Ölürse ten ölür canlar ölesi değil" MuhsinYazıcıoğlu'nun, vefatının 12. yıl dönümünde saygı ve rahmetle yad ediyorum. Mekanı cennet olsun inşallah." ifadelerinde bulundu.

Muhsin Yazıoğlu Kimdir?

Muhsin Yazıcıoğlu, 1954 yılında Sivas’ın Sarkışla ilçesi Elmalı Köyü’nde bir çiftçi ailesinin oğlu olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla’da yaptı.

1968 yılında Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katıldı; üniversite eğitimi için 1972'de Ankara'ya geldikten sonra da Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başladı. 

12 Eylül 1980’de yapılan askeri darbenin ardından, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası sanığı olarak cezaevine konuldu. 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi’nde kalan Muhsin Yazıcıoğlu, 7,5 yıl cezaevinde kaldığı bu davadan herhangi bir ceza almadı.

Yazıcıoğlu, 7 Temmuz 1992'de, "içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı" gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşı ile beraber MÇP'den ayrıldı. 29 Ocak 1993'te, MÇP' den ayrılan bir grup arkadaşı ile beraber Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu.

24 Aralık 1995 tarihinde yapılan erken genel seçimlerinde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak yeniden TBMM'ye girdi. 28 Şubat 1996 yılında ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü. 8 Ekim 2000 tarihindeki 4., 20 Temmuz 2003 tarihli 5. ve 30 Nisan 2006 tarihli 6. Olağan ve 15 Nisan 2007 tarihli 2. Olağanüstü Büyük Kurultaylarda yeniden genel başkan seçildi.

22 Temmuz 2007 seçimlerinde Sivas'tan bağımsız milletvekili olarak TBMM'ye girdi ve seçimlerden önce bıraktığı BBP Genel Başkanlığına tekrar seçildi.

"İki saniye sonrasına garantimiz olmayan bir hayatımız için fırıldak olmaya gerek yok."

UNUTMADIK...