Nevşehir’e bağlı Gülşehir ve Ürgüp İlçe Müftülüklerinde münhal bulunan Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosuna naklen atama yapılacak.
İl müftülüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada; söz konusu atamalara Halen görevli olanlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 48/A maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olanlar, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme ve Görevde Yükselme Yönetmeliğinde belirtilen şartlara haiz olanlar, Başkanlık teşkilatında en az iki yıl görev yapmış olanlar, En az Lise ve dengi okul mezunu olanlar müracaatta bulunabilecekler.
İl dışından başvuranlar için bulunduğu görev mahallinde iki yıl, il içinden başvuranlarda ise 6 ay görev süresini doldurmuş olmak, Kurumca ya da ilgili kuruluşlarca düzenlenen bilgisayar işletmenliği veya bilgisayar kullanma eğitiminde başarılı olduğuna ilişkin belge ya da sertifikaya sahip olmak şartları da aranacak.
Bu şartları taşıyanların en geç 18 Kasım 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar Müftülüğe başvurmaları gerekmekte.
Diyanet İşleri Başkanlığı “Görevde Yükselme, Sınav Yönetmeliği ile Atama ve Yer değiştirme Yönetmeliği” uyarınca istekliler arasında 22 Kasım 2016 tarihinde saat: 09.00’da Müftülükte sözlü ve uygulamalı sınav yapılacak.