Bir hafta önce bir basın açıklama yaparak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde yaşanan ve Nevşehir'de kimsenin bilmediği özel bilgileri kamuoyu ile paylaşan Mustafa Uğur, haksızlık ve yolsuzlukla mücadele adına üniversiteyle ilgili her hafta bilgi ve belgeler ışığında bir basın açıklaması yaparak yeni bir konuyu gündeme getireceğini, Nevşehir'de şeffaf yönetim anlayışının üniversiteye de hakim olması için mücadele edeceklerini duyurdu.

Daha önceki açıklamasında üniversiteye rektör yardımcısı ve genel sekreter dayanmadığını, akademik ve idari personelin çeşitli bahanelerle ezildiğini ve bunun tek bir kişi üzerinden yapıldığını vurgulayan Mustafa Uğur, bu kez elindeki mahkeme kararını göstererek "mahkeme bülbülün sesini kesti" dedi.
 
Mustafa Uğur, "Kış şartlarının çetin geçtiği Şubat ayında hiçbir geçerli sebep göstermeden idari ve akademik personelini şahsi hırs ve menfaat uğruna lojmandan atmaya çalışan, şahsi kinini kuruma yansıtmak adına idari ve akademik personeline adeta kıyım yapan, bu ile ve bu üniversiteye hizmet etmek için çalışan insanları, ailelerini her şeyden de öte minik yavrularını düşünmeden sokağa atmaya, evsiz barksız bırakmaya çalışan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Koordinatörü Tuncay Bülbül'e Yüce Türk Yargısı dur dedi" şeklinde konuştu.
 
Uğur, "Oluşturulan lojman komisyonlarında sendika temsilcisine 'Ben bu vatandaşları lojmandan çıkaracağım, mecbur çıkacaklar. Gidin mahkemeye' şeklinde bir akademisyene yakışmayacak külhanbeyi vari üslup ve tavır ile hareket eden, oturduğu koltukta imza attığı yanlış uygulamalar ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ni yıpratan bu anlayışa biz yetkili sendika olarak gereğini söyler, yapmamız gerekeni de hukuki yollar çerçevesinde üyelerimiz ve tüm üniversite personeli adına yaparız" dedi.
 
Bu doğrultuda akademik ve idari personelini sebepsiz yere lojmandan atmaya çalışanlarla ilgili mahkemeye gittiklerini ve mahkemenin ilgili işlemin yürütmesini durduğunu belirten Mustafa Uğur, "Kayseri 1. İdare Mahkemesi verdiği kararda 'davacının telafisi güç zarara uğrayacağını aşikardır' ibaresini vurgulayarak karar vermiştir. Biz Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi olarak, üniversitemizin yönetiminde telafisi güç zarara yol açacak insanlar yerine adil, şeffaf yönetim anlayışında, hoşgörülü ve personeliyle iç içe, yalnızca başarıya odaklanmış bir yönetim istiyoruz" şeklinde konuştu.
 
Uğur açıklamasının son kısmında ise Nevşehir kamuoyunu şok edecek bir iddiada daha bulundu. Uğur, "Şu anda üniversitemizi yönetenler görevlerini kötüye kullanarak 29465 Sayılı Kamu Konutları Kanunu'nun 3. maddesine ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yönergesi'nin 7. maddesine aykırı olarak üniversite lojmanlarında akademik ve idari personele tahsis edilecek olan lojmanları üniversite öğrencilerine kiralamıştır. Her an kul hakkını ifade ettiğimiz ve kul hakkına girmekten imtina ettiğimiz şu mübarek Ramazan ayında buna şahit olmak isteyen her vatandaşımızı ve sorumlu tüm basın mensubu arkadaşımı üniversite lojmanlarında inceleme yapmaya davet ediyorum" dedi.
 
Uğur, açıklamasının sonunda ise dava kararlarını basın mensuplarına dağıtarak açıklamasında yer alan bilgileri kanıtlamış oldu.

Kaynak: www.nevtes.org