Mustafa-Veli Halıcı İmam Hatip Ortaokulu, 8.Sınıf öğrencilerinin okuldan ayrılarak ilköğretimden ortaoğretime geçişlerini kutlamak amacıyla 8.sınıf öğrenci ve ailelerine 400 kişilik veda ve iftar yemeği düzenledi. Düzenlenen veda yemeğini  iftar programı ile taçlandıran Mustafa-Veli Halıcı İmam Hatip Ortaokulu, hem görsel hem de işitsel bir şölene ev sahipliği yaptı.

İftar yemeğine Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ, Ürgüp Kaymakamı Sayın Mehmet MARAŞLI, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ ve STK Başkanları katıldı.
Program İmam Muhittin MACİT’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Tilavetin ardından okul öğrencilerinin okuduğu şiir dinletisinden sonra  Mustafa-Veli Halıcı İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden oluşan okul korosu, Müzik Öğretmeni Makbule BEŞER yönetiminde ilahiler seslendirdi. Daha sonra sahne alan Seyfullah ÇAKMAK, saz ekibi eşliğinde müzik ziyafeti verirken semazenler de görsel bir şölen yaşattılar.

Programının bitiminde okul idarecileri ve öğretmenleri, öğrencilerle birlikte toplu fotoğraf çekinip bu mutlu anları ölümsüzleştirdiler. Okul Müdürü Mustafa FİDAN yaptığı kapanış konuşmasında; “ Bu akşam burada öğrencilerimizi uğurluyoruz, öğretim anlamında üstün başarı gösteren öğrencilerimize teşekkürü bir borç bilirim, bununla birlikte  her öğrencimiz eğitim anlamında alması gereken dini, milli ve örfi eğitimlerinin gerektirdiği birikimleri almıştır, İmam hatipte okumak ayrıcalıktır, bu yüzden velilerimize özellikle teşekkür ediyorum” dedi.