Türkiye’nin eğitim uygarlığı, Nevşehir’in bünyesinde en çok öğrenci eğiten kurumu olan Özel Altınyıldız Kolejinde 2016 – 2017 eğitim öğretim döneminin son günlerine yaklaşılırken, kolej yine gerek sınavlarda elde ettiği başarıyla, gerekse yıl içerisinde eğitim, spor, kültürel ve sosyal faaliyetlerdeki başarısıyla Nevşehir’in en büyük eğitim kurumu olma gururunu yaşamayı sürdürüyor.

1998 Yılında halen yönetim kurulu başkanlığını sürdüren Ragıp Özaltın, Fevzi Karaca, Kamuran ve Soner Özaltın, Aydın Ün, Ahmet Sonat, Necip Atasever, Mehmet Eravcı, Nejat Kulak ve Gönül Değerlier tarafından kurulan Altınyıldız Koleji o günden bu yana geçen süre içerisinde bünyesinde 3 ayrı okul kompleksi, bin 500’ü aşkın öğrenci, 100’ ü aşkın öğretmen, 50’yi aşkın çalışanı ile ilimizin en büyük eğitim kurumu haline geldi.

Hizmete açıldığı günden bu yana istikrarlı büyümesini sürdüren, başarıyla sadece Nevşehir’in değil Türkiye’nin en önemli eğitim kurumları arasında Parmaklı gösterilen bir eğitim yuvası olan Özel Altınyıldız Kolejinin bu başarısında emeği, tecrübesi, fedakarlığı tartışılmayacak isimlerin başında ise Kolejin 20 yıla yakın genel müdürlüğünü üstlenen Serhat İğdeci var.
Kolej öncesinde ilimizin en köklü eğitim kurumlarından Anadolu Lisesi müdürlüğündeki başarısıyla dikkatleri üzerine çeken İğdeci, önümüzdeki yıl kuruluşunun 20. Yılını geride bırakacak Özel Altınyıldız kolejinin başarılarıyla gururlanmayı hak eden en baştaki ismi olmayı sürdürecek.