Nevşehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NESİAD) Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında üyelerinin farkındalığını geliştirmek ve işletmeler bünyesinde alınacak tedbirleri desteklemek için dezenfektan standı dağıtımı yaptı.

NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş’ın konu ile ilgili yaptığı açıklama: Küresel sorun haline gelen ve tüm dünyada kırmızı alarm verdiren ölümcül korona virüs (Covid-19) salgını sebebiyle iş yerlerinde geniş önlemlerin alınmasına ihtiyaç oluştu. Üye iş yerlerine gelen müşterilerin ve çalışanların kendilerini daha güvende hissetmeleri açısından, dernek olarak üyelerimiz için el dezenfektan standları yaptırdık.  Korona virüsle mücadelede halk sağlığının korunması için salgının yayılmasının önüne geçebilmek adına, Dernek olarak salgınla mücadele için salgının ilk gününden bu yana hem üyelerimizi hem de Nevşehirli iş insanlarımıza sosyal medya üzerinden uyarılar da bulunduk, yapmaları gerekenler ve çalışanlarına ve işyerlerine karşı almaları gereken tedbirler hakkında bilgilendirme yaptık. Bunların yanında STK’ların aktivelerinin belli süre ile yapılmaması kararına karşı eğitimlerimizi mart ayından bu yana online olarak yapmaya devam ediyoruz.

NESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Dinler ise proje koordinatörü olarak; Yine bir farkındalık projesi olarak üyelerimiz için ayaklı dezenfektan stadları yaptırdık. Yaptırmış olduğumuz standların üzerinde korona virüse karşı dikkat edilmesi gereken ellerinizi burada dezenfekte ediniz uyarısı yer almaktadır. NESİAD bünyemizde bulunan tüm işletmelerine dezenfekte standı dağıtımını tamamladık.

Başta mahalli idareler olmak üzere, STK’lar ve faaliyet gösteren tüm iş insanlarımıza büyük sorumluluk düşüyor. Gelecek güzel günler için, el hijyeni,  maske ve sosyal mesafe kurallarına uymamız büyük önem taşıyor. Salgınla mücadele için hep birlikte kurallara uymaya devam etmeliyiz şeklinde konuştu.