Nevşehir Öncü Gençlik ve Spor Başkanı Mehmet Kahraman, "Çocuklarımız ve gençlerimizin spor ile sağlıklı ve çevresine faydalı bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olacağız." dedi. 

Nevşehir'de yeni bir gençlik ve spor kulübü kuruldu. 
Nevşehir Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği adı altında kurulan kulübün Başkanı Mehmet Kahraman oldu. 
Kulübün Kurucular Kurulu isimleri şu şekilde oldu: Asbaşkan Hüseyin Çakır, Sekreter Süleyman Solak, Sayman Ali Akarsu, Medya ve Tanıtım Mustafa Özdemir, Teşkilatlanma Fatih Yakut ile Eğitim ve Sosyal İşler Evliya Demir.

Derneğin kuruluşuna ilişkin başvuru dosyası İl Dernekler Müdürü Yakup Yavuzkan'a teslim edildi. Müdür Yavuzkan, "Öncü Spor'un ilimiz ve çocuklarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Başkan ve yönetimine başarılar temenni ederim." dedi. 

Kulüp Başkanı Mehmet Kahraman da yaptığı konuşmada şöyle dedi:
"Derneğimiz, tüm sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılmak; ülkemiz gençliğini sağlıklı ve ahlaklı bireyler olarak yetiştirmek, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak; gerek geleneksel, gerekse de modern spor dallarında altyapı hazırlamak; üyelerinin ve sporcuların spor yapabilmesine imkân sağlamak; karşılıklı sevgi ve saygıyı yerleştirmek; ruhsal ve bedensel gelişmelerine katkıda bulunmak üzere kurulmuştur.
Tüm gençlerimizi spor yapmaya, sosyal ve kültürel faaliyetlerimize katılmaya; velilerimizi de bu konuda çocuklarını teşvik etmeye davet ediyorum. 
Nevşehir Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği hayırlı olsun." dedi.