Nevruz, Derinkuyu Mahmet Ekmekçi Anadolu Lisesi'nde tüm ilçe protokolünün de katılımıyla coşkuyla kutlandı.
Barış,Kardeşlik,Dostluk Türk Dünyasının diriliş Bayramı  anlamına  gelen Türklerin Ergenekondan çıkışını simgeleyen Nevruz Bayramı Derinkuyu Mehmet Ekmekci Anadolu Lisesi okul bahçesinde coşkulu bir şekilde kutladı.
Nevruz Bayramı kutlamalarına Derinkuyu Kaymakamı Murat Özürtürk, Belediye başkanı Ahmet Balcı, İlçe Emniyet Amiri Özhan Serim, İlçe Milli Eğitim Müdür Hacı Dündar, İlçe Özel İdare Müdürü Yusuf  Özgümüş, Yazı İşleri Müdür Mustafa Gemici, Okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından şiirler okunurken, Nevruz Ateşini İlçe Kaymakamı Murat Öztürk ateş yakarak ateş üzerinden ilçe protokolü ve öğrenciler atladı. Nevruz geleneği gereği İlçe Kaymakamı Murat Öztürk ve Belediye Başkanı Ahmet Balcı örs üzerinde demir dövdü.
Nevruz programı öğrenciler arasındaki yumurta taşıma, çuval yarışı, sandalye kapmaca, judo gösterisi ve yumurta tokuşturma oyunlarının ardından lokum ikramı yapıldı. Nevruz Bayramı öğrencilerin halay ve oyunların ardından eğlenceli bir şekilde sona erdi.
Program sonunda etkinliği düzenlenleyen Mehmet Ekmekçi Anadolu Lisesi Müdürü Nail Demirtaş, başta protokol olmak üzere tüm eğitimcilere ve Derinkuyu halkına teşekkür etti.