Son o günde önce Hakkari Yüksekova'da teröristler ile girilen çatışmada şehit düşen özel harekat polisi Emre Fıstıkeken'in sonrada Mardin ili Nusaybin ilçesinde şehit olan Astsubay Üstçavuş Selçuk Karabakla'nın şehit haberi ile ikinci şehidine ağlıyor...

Bu kez Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine şehit ateşi düştü.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Astsubay Üst Çavuş Selçuk Karabakla'nın haberi, memleketi Nevşehir'in Derinkuyuilçesine ulaştı. İlçede yaşayan baba Hasan Hüseyin Karabakla'ya acı haberi, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu ve Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı verdi. Jandarma Astsubay Üst Çavuş Selçuk Karabakla'nın şehit olduğunu duyan ilçe sakinleri, baba evine taziye için akın etti. 

"TERÖRİSTLERE LANET EDİYORUZ"

Şehidin baba evin önünde açıklama yapan Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, "Türk milleti olarak hepimizin başı sağolsun. Şehit olan tüm polislerimize, askerimize ve koruculara Allah rahmet eylesin. Hayatta kalanlara Allah bol sabırlar versin. Yüreğimiz dağlandı. Tüm Derinkuyu şehidimizin evine geldi. Teröristlere lanet ediyoruz. Tekrar edilmesini istemiyoruz. Hiç kimse moralini bozmasın. Devletimiz bunun hakkından gelir. Devletimiz güçlü, milletimiz büyüktür. Türkiyemiz PKK'nın elinden mutlaka kurtulacaktır." dedi. 

"GEÇİCİ GÖREVLİ ÜÇ YER DEĞİŞTİRDİ"

Şehidin kardeşi Yasin Karabakla ise "En son bir yıl önce gelmişti, o zaman görüştük. Birbirimize sarılarak ayrıldık, çok mutluyduk. Ağabeyim müthiş bir adamdı. Benim hem anam hem babamdı. Ağabeyim benim her şeyimdi. Takdiri ilahi, yapacak bir şey yok. Hala inanamıyorum, şaka gibi geliyor. İnanasım gelmiyor. Görev yeri Bingöl'dü. Geçici görevle üç yer değiştirdi. Silopi, Cizre ve Nusaybin'e gitti. En büyüğümüzdü. İki çocuğu vardı. Birisi daha bir yaşında, diğeri de 6 yaşındadır." diye konuştu. 

"KUZUM YAKTI BENİ"

Şehidin annesi Döndü Karabakla da "Vatan sağ olsun. Yandı kuzum. Daha dün akşam görüşmüştüm. Göreve çıkacağını söylemişti. O gün bir türlü uyuyamadım. Sonra haberi geldi. Kuzum yaktı beni." şeklinde konuştu.


Cihan / Murat Şişman