Sağanak yağış sebebiyle Nevşehir'in bir çok köyü sulara gömüldü. Dereler taştı, hayvanlar sele kapıldı, Yollar bozuldu araziler sular altında kaldı. Ekili alanlarda çiftçilerin mahsulleri sular altında kaldı. Çoğunu ya sel götürdü yada sağanak sebebiyle çürüdü.

Son haftalarda metrekareye yaklaşık 119 kilogram yağışın düştüğü Nevşehir il genelinde, hububat sezonunun başlamasıyla birlikte yetiştirilen buğday, patates, kabak, fasulye, sarımsak üreticisi çiftçilerde kara kara düşünmeye başladı.

 ARAZİLERE BÜYÜK ZARARLAR VERDİ

Son günlerde Nevşehir Merkez ve İcik, Çardak, Güvercinlik, köyleri, Kozaklı, Derinkuyu, Gülşehir, Acıgöl, Hacıbektaş, Kozaklı, Ürgüp ilçeleri, Kaymaklı, Yazıhüyük, Çalış, Karapınar, kasabaları ve Mazı, Abuşağı, Karaburna, Kanlıca, Karacaören, Özlüce, Çakıllı, Doğala, Suvermez, Yeşilli, Topaç, köylerimizde etkili olan sağanak yağış ve dolu beraberinde sele neden olmuştur. Hasat mevsiminin başladığı Nevşehir’de yaşanan sel felaketi sonrası başta ekili tarım arazilerimiz olmak üzere, birçok köyde köprü, bahçe duvarı, ahır gibi yapılar yıkılmıştır. Yol ve Kanalizasyon boruları zarar görmüştür.

Öte yandan Kızılay Mazı köyünde mağdur vatandaşlara gıda paketi dağıtımına başladı.

Nevşehir acilen Afet bölgesi ilan edilmeli ...

Nevşehir'in merkez, 7 ilçe, kasaba ve köylerinde etkili olan sağanak, dolu yağışı ve sel hububat sezonunun açılmasıyla birlikte de bazı ürünlerde zararlara yol açtı. Yağışların ekili arazilere zarar vermesi sonucunda son yılların en yağışlı günlerini yaşayan Nevşehir'de “Üreticinin borcu ertelenmeli”

FİB Haber Merkezi olarak Yetkilileri göreve davet ediyoruz...!

Özellikle Nevşehir il genlinde son iki haftadır devam eden sağanak yağışların neden olduğu sel ekili arazilerde büyük hasara neden oldu. Bu yüzden hiç vakit kaybetmeden harekete geçilmeli biran önce çiftçi ve köylü vatandaşlarımızın yaraları biran önce sarılmalıdır. Neredeyse tarihinin en ağır afetlerini yaşayan ilimiz Nevşehir’de zarar gören bölge doğal afet bölgesi ilan edilmelidir. Bu konuda Nevşehir'de siyasilerimiz, bürokratlarımız  ve yerel yöneticilerimizin gerekli çalışmayı yapacağına inanıyoruz. Ayrıca zarar gören Neşehirli çiftçilerimizin borçları ertelenmeli ve faizleri silinmelidir. Yine sel sebebiyle yıkılan yapıların onarımı veya yeniden yapımı sağlanmalıdır. Doğal afet ilan edilerek sigortası bulunmayan vatandaşlarımızın zararı tanzim edilmelidir. Daha büyük afetlerden Allah esirgesin. Selden zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz”...

Bugünde Sel Nevşehir'i vurdu...

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Balcin köyü, Ürgüp ilçesine bağlı Mazı köyü, Derinkuyu ilçesine bağlı Özlüce, Çakıllı, Doğala köyleri, Gülşehir ilçesine bağlı Abuşağı ve Yeşilli köyü, Acıgöl ilçesine bağlı Karacaören ve Topaç köyü, Karapınar beldesi, Kozaklı ilçesine bağlı Kanlıca ve Karsenir köyünden sağanak ve sel haberleri geliyor...

Avanos fırtına ve yağmura teslim oldu...

Avanos ilçesinde şiddetli sağanak yağış nedeiyle yeni mahalle matcan çayı taştı. Avanos Gülşehir güzergahında sel nedeniyle bozulan yalda kontrollü olarak sağlanıyor. 

Nevşehir'de Yağmur suları sel oldu, Göreme Çavuşin yolunu kapladı. Göreme çavuşin yolundada ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Kozaklı ilçesine bağlı Karasenir köyü tamamen suyla kaplanırken adete köy göle döndü. Sağanak yağışla birlikte Karasu çayı ve dereler taştı...Hasar Karasenir'de büyük..

İşte Karacaöen köyünde selden sonra kalanlar;

Burasıda Karapınar: Ekili alanlar sular altında kaldı...

Gülşehirin Abuşağı köyünu yine SEL VURDU. Yollar, bahçeler hep sular altın kaldı...

Bu görüntülerde Çakıllı köyünden:

Mazı köyünde Ürgüp Kaymakamı İncelemelerde bulundu...