Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
 
1918 yılında imzalanan  Mondros Mütarekesiyle birlikte, Anadolu’nun işgal güçleri tarafından yağmalandığı günlerde, tarih sahnesinde yer aldığı sürece  bağımsızlık ve özgürlüğü kendine  temel hedef olarak belirlemiş büyük  Türk Milleti’nin,  Mustafa Kemal Atatürk etrafında kenetlenerek  yok olmadığını tüm dünyaya  bir kez daha ispat etmesi  açısından 19 Mayıs 1919 tarihinin oldukça önemli olduğunu belirtti.
 
Ünver, mesajında daha sonra şu görüşlere yer verdi,  “ 19 Mayıs 1919,  Türk Milleti’nin  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile  birlikte kenetlenerek   bağımsız ve hür  yaşama isteğini bir kez daha dünyaya haykırdığı  gündür. Bu nedenle  19 Mayıs 1919  tarihimizin önemli dönüm noktalarından birini oluşturmuştur. Yurdunu işgal eden güçlere karşı mücadele edeceki silah ve cephaneden yoksun olmasına karşın, yüreğinde yaşattığı köklü inancını  büyük kurtuluş mücadelesine yansıtan bu büyük millet, işgalci kuvvetleri ülkesinden atmayı başarmıştır. Bu büyük mücadelenin temelinin atıldığı Samsun’da, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte  bayraklaşan büyük Türk  halkının  19 Mayıs 1919 tarihi ve sonrasında kazanılan Kurtuluş Savaşı, emperyalist güçlerin esareti altındaki nice milletlere de örnek oluşturmuştur. Bu duygu ve düşünceler ile , aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramını kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.”