Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 2016 yılında il oluşunun 62. yılını kutlayan Nevşehir’in, aradan geçen süreç içerisinde Türkiye’nin en hızlı gelişen şehirlerinden biri haline geldiğini belirtti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir’in Bakanlar Kurulu kararı ile 20 Temmuz 1954 tarihinde il oluşunun 62. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, Nevşehir’in 2004 yılından sonra her alanda ciddi anlamda bir değişim ve gelişim süreci içerisine girdiğini vurgulayan Ünver, bir biri ardına hizmete kazandırılan alt ve üst yapı tesisleri ile Nevşehir’in büyük bir ivme kazandığını dile getirdi.

Ünver, daha sonra mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Tarihi sürecinde bir çok medeniyetin barındığı bir büyük uygarlık merkezi olan Kapadokya bölgesinin ana idari merkezi durumundaki Nevşehir, son yıllarda birbiri ardına yapılan yatırımlarla sadece turizm sektöründe değil, ekonominin diğer alanları olan tarım, ticaret ve sanayi dallarında da önemli gelişimlerin ortaya konulduğu potansiyel bir güce ulaşmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından marka kentler içerisinde değerlendirilen Nevşehir, Türkiye’ de 21. yüzyılın en hızlı gelişim içerisinde olan ve büyüyen kentleri arasında hak ettiği yeri kısa bir süre içerisinde alacaktır. Nevşehir Belediyesi’nin de öncülüğünde ortaya konulan bu hızlı ve planlı gelişim çabaları ile Nevşehir, bölgesinde ve ülke genelinde önemli cazibe merkezlerinden biri haline gelecektir."