Nevşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği dev yatırımlarla şehrin bugünü ve geleceğine damga vururken, sosyal alandaki çalışmaları ile de vatandaşların takdirini kazanıyor.
2004 yılından beri kültürel ve sanatsal alanlardaki çalışmalara öncülük eden Nevşehir Belediyesi,oluşturduğuMezarlıklar Müdürlüğü  ile de cenaze hizmetlerinde önemli  bir misyon üstleniyor.
Vatandaşların iyi gününde olduğu kadar, acılı günlerinde de yanında olmayı sosyal belediyecilik anlayışının önemli bir gereği olarak değerlendiren Nevşehir Belediyesi, Cenaze hizmetleriyle de 2004 yılından beri halkın takdirini kazanıyor.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in 2004 yılında belediye başkanı olarak seçildiği süreçte, Nevşehir Belediyesi olarak oluşturduğu ilk müdürlük olarak da bilinen Mezarlıklar Müdürlüğü, cenaze hizmetlerinin eksiksiz bir şekilde yürütülmesi yönünde her türlü   eleman ile araç ve gereçlerle donatıldı.
Cenaze sahibinin, Nevşehir Belediyesi’nin cenaze hizmetlerinden yararlanmak içinsadece  Alo 188 Cenaze Hattı’ nı araması yeterli oluyor. Mezarlıklar Müdürlüğü’nde alınan cenaze ihbarının ardından,  cenaze sahibinin istemesi durumunda cenaze yıkama aracı ,ölü yıkayıcısı ile birlikte görevlendirilerek  cenaze sahibinin evinin önüne kadar gönderilerek cenazenin yıkanarak kefenlenmesi sağlanıyor.Eğer cenaze sahibi , cenazenin morgda  yıkanmasını istiyorsa, yine bu istek sonrasında Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde hizmete kazandırılan Morg’da cenaze yıkanıp kefenleniyor.
Bu işlemin ardından cenazeler,  Nevşehir Belediyesi araçlarıyla taşınarak,yine Mezarlıklar Müdürlüğü personeli tarafından kazımı yapılan mezarda  defnediliyor.
Nevşehir Belediyesi’nin cenaze hizmeti bununla da sınırlı kalmıyor. Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Nevşehir Belediyesi’nde görevli bir imam-hatip ile birlikte cenaze evini ziyaret ederek taziye dileğinde bulunuyor ve ölünün ardından Kuran-ı Kerim tilaveti yapılıyor.