Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Belediyesi Turizm ve Spor A.Ş çatısı altında kuruluşu gerçekleştirilen Buklet Fabrikası’nda incelemelerde bulundu.

Otellerde kullanılan günlük tüketim malzemelerinin yanı sıra maske, jel ve dezenfektan üretiminin gerçekleştirileceği fabrikanın üretime başladığını müjdeleyen Başkan Arı, fabrika için ilk etapta 15 kişinin işe alındığını ve sonrasında bu sayının arttırılacağını açıkladı.

Herkes artık kendi şehirlerinin markasını alıp kullansın...

Nevşehir Belediyesi’nin kısa sürede ihracat yapan bir belediye olacağını vurgulayan Arı, Pazar yeri altındaki 3 bin metre karelik alanda kurduğumuz tesisimizde dezenfektan üretimine ve satışına şimdiden başlamış bulunuyoruz. Maske dezenfektan ve jel için tüm vatandaşlarımızı Belediyemizin yeni marka değerini kullanmaya davet ediyorum.

Nevşehir Belediyesi İhracat yapan ilk ve tek belediye olma ünvanınıda kazanacak.

Fabrikamızda “Nissa” markası ile üreteceğimiz şampuan, vücut losyonu, duş jeli, terlik gibi otellerde kullanılan malzemelerin ülkemizde ve bölgemizde ciddi bir pazar payı var ancak bölgemizdeki oteller şehrimizde böyle bir fabrika olmadığı için İstanbul, Ankara ve Antalya’dan temin ediyorlar. Bizde Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Turizm ve Spor A.Ş çatısı altında kurduğumuz bu fabrika ile bu ürünlerin şehrimizde üretilmesini sağlayacağız. Hammaddeleri stoklayacağımız tanklarımızın kurulumu tamamlandı. Çok kısa sürede tamamen kuruluşumuzu tamamlayarak faaliyete geçeceğiz. 

Nevşehirli çok sayıda kadına istihdam olanağı sağlayacak olan Buklet Fabrikasının istihdamın yanında şehir ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını vurgulayan Arı, fabrikamızın şimdiden Nevşehir’e hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.