Nevşehir Belediyesi olarak şiddetin her şekline karşı koyan bir anlayış ile çalışmalar yürüten Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kadın Danışma Merkezi, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde, Ürgüp ilçesinde semineri düzenledi.
 
 Ürgüp Kılıçarslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 9-10-11. sınıf öğrencilerinin katıldığı  seminerde Toplumsal Cinsiyet, Şiddet ve Türleri, Çocuk Hakları ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
 
Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi yetkilisi tarafından verilen seminerde, Nevşehir Belediyesi olarak kadınların ve çocukların hakları, savunma yöntemleri ve mücadele çalışmaları için yapılan faaliyetlerde, şiddete karşı sürdürülen kararlı mücadele dile getirildi.
 
Öğrencilerin de ilgiyle izlediği  seminerde kadına yönelik şiddetin, dünyada ve Türkiye'de, eğitim, ekonomik durum, yaş ve yaşanan çevreye bakılmaksızın tüm kadınları ve dolaylı olarak toplumu etkileyen bir durum olduğu ve şiddetin bir insan hakkı ihlali olması sebebiyle de  bireyi, aileyi ve toplumu derinden etkileyen hastalıklı bir ruh hali olduğu vurgulandı.
 
Seminerde bu tür etkinliklerin sadece 25 Kasım tarihi ile sınırlı olmadığı ifade edilerek toplumda farkındalık oluşturulan çalışmaların artırılarak sürdürülmesi ve bu yönde daha fazla sayıda  kadın ve çocuklara ulaşmayı ilke edilerek,  her kesiminden insanlar için  eşit hak ve özgürlükleri meydana getiren bir yaşam alan alanı oluşturulmasının ana misyon olarak belirlendiği kaydedildi.