Nevşehir’in bazı mahallelerinde eski asbestli içme suyu borularından kaynaklanan su kesintisi, hatlardaki arızaların belediye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu giderilmesi ile birlikte sona erdi. Bazı bölgelerde şebekenin dolması ve yüksek katta yaşayan vatandaşlara suyun ulaşmasının zaman aldığını kaydeden belediye yetkilileri en geç akşam saatlerinde su sorununun tamamen ortadan kalkacağını belirtti.

Nevşehir Güzelyurt, 2000 Evler ve 15 Temmuz Mahallelerinin içme suyunu temin eden ana isale hattındaki eski asbestli boruların değişimi sonrasında bazı bölgelerdeki eski hatlarda basınçtan kaynaklanan arızalara belediye ekipleri anında müdahale etti.

Koronavirüs salgınından dolayı suyun daha hayati öneme sahip olduğu bugünlerde vatandaşları mağdur etmemek için sahada 24 saat esasına göre özveriyle çalışan Fen İşleri Müdürlüğü Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) ekipleri kısa sürede tespit edilen arızayı giderebilmek için sabah saat 04.00’dan itibaren büyük çaba sarf etti.

Arızanın giderilmesi ile birlikte su kesintisinin yaşandığı mahallelere yeniden su verilirken şebekenin dolması ve yüksek katta yaşayan vatandaşlara suyun ulaşmasının zaman alabileceğini kaydeden belediye yetkilileri en geç akşam saatlerinde su sorununun tamamen ortadan kalkacağını belirtti.