Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, demokrasi nöbeti için Türk Telekom Önü Diriliş Meydanı’nda sabahladıktan sonra belediyeye geçerek hizmet ve yatırımları takip etti.

Ünver açıklamasında "15 Temmuz Darbe girişimi sonrası gündüz işimizde, akşam İstiklal nöbeti için meydanlardayız" dedi.

Başkan Ünver, bir taraftan 15 Temmuz akşamından bu yana Diriliş Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutarken bir taraftan da belediye hizmetlerini kesintisiz sürdürüyoruz. Bu bağlamda Belediye çalışmalarımız olarak Nevşehir’in Yeni Mahalle Meteris Meydanı’ndaki orta refüjdeki yeşil alanları, ekimi yapılan çeşitli türdeki çiçeklerle bezenecek. Ayrıca Nevşehir’in en önemli  yaşam merkezlerinden biri olma yolunda önemli gelişmelerin yaşandığı Cevher Dudayev Mahallesi’nde , İmar Planı’nda yeşil alan olarak belirlenen yerlerin  çocuk oyun alanı ve dinlenme parkı haline getirilmesine yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Nevşehir Belediyemiz hizmetlerine hiç aksamadan devam edecektir.

Bu vesile ile, Darbe girşiminin bugün 8. gününde Saat: 21:00 de Milli İrade ve İstiklal Nöbeti için Tüm Nevşehir halkımızı Diriliş meydanına bekliyorum dedi.

Meteris Meydanı Çiçeklere Bezenecek

Nevşehir’in Yeni Mahalle Meteris Meydanı’ndaki orta refüjdeki yeşil alanlar, ekimi yapılan çeşitli türdeki çiçeklerle bezenecek.

Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleritarafından , şehrin en işlek meydanlarından biri olan Meteris Meydanı’ndaki orta refüjlerin daha yeşil bir görüntüye kavuşturulması amacıyla çeşitli türde çok sayıda i süs bitkilerinin ekimini tamamladı.
Çeşitli türdeki  süs bitkilerinin önümüzdeki günlerde açmasıyla birlikte özellikle Alibey Camii önü, çiçeklerle bezeli görüntünün hakim olduğu bir merkez haline gelecek.




Nevşehir’in en önemli  yaşam merkezlerinden biri olma yolunda önemli gelişmelerin yaşandığı Cevher Dudayev Mahallesi’nde , İmar Planı’nda yeşil alan olarak belirlenen yerlerin  çocuk oyun alanı ve dinlenme parkı haline getirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.
Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından  özellikle son yıllarda şehir estetiğine uygun yapı ve diğer sosyal donatılarının birbiri ardına yapılandırıldığı Cevher Dudayev Mahallesi’nde yaklaşık 5 bin metrekarelik bir alanı kapsayan çocuk oyun alanı ve dinlenme parkının yapımına başlandı.
İçerisinde çocuk oyun alanı, kondisyon parkı, kamelyalar ,yürüyüş yolları ve çok çeşitli süs bitkileri ve fidanların da bulundurulacağı çocuk oyun alanı ve dinlenme parkı, önümüzdeki günlerde tamamlanarak hizmete açılacak.