Nevşehir Belediyesi’nde görev yapan Memur Sen Konfederasyonuna bağlı  Belediye Özel İdare Çalışanları Sendikası(BEM-BİR SEN) ’e üye memur ve sözleşmeli  memur için 1 yıl süre ile geçerli olacak   Sosyal Denge Sözleşmesi törenle imzalandı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  Sosyal Denge Sözleşme imza töreninde yaptığı açıklamada, hizmet üretimi için ailelerinden bile fedakarlık yapan memur ve işçilerin hak ettiği bir ücreti almaları için bugüne kadar hiçbir şekilde pazarlık anlayışı içerisinde olmadan sözleşmeler imzaladıklarını belirtti. Ünver şöyle konuştu; “  Memur ve işçi kardeşlerimizle uyum içerisinde çalışıyoruz. Derdimiz halkımıza en nitelikli hizmetleri sunabilmek,bunun için tüm arkadaşlarımızla çalışmalar yapıyoruz.    Belediye çalışanlarımız ailelerinden fedakarlık   göstererek çalışırken, bu şehir insanlarının onlara karşı duyarsız kalmaları mümkün değil. Bu şehrin insanlarının temsilcileri olarak biz de   o emeğin karşılığını vermemiz gerektiğine inanıyorum.   Bunun için de   oturup  çalışanımıza,  üç kuruş aşağı verebilmek için pazarlık yapmaya gerek yok. Kimse ile işçi ve memur kardeşlerimizin hakları üzerine pazarlık yapmadık, bundan sonra da yapmayız. Biz kavga ve patırtı ile karşılaşılan sorunların çözülemeyeceğine inananlardan olduk. Dostluk ve kardeşlik içerisinde çözümler üretiyoruz. Gerek işçi ve gerekse memurlarımızın aldıkları her kuruş ücret  sonuna kadar helal olsun. Bundan sonraki süreçte de imkanlarımız ve yasaların bize izin verdiği çerçevede de gereken yapılacaktır. Sözleşmenin memur arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

BEM-BİR Genel Başkanı Mürsel Turbay’ da ,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in örnek ve model bir yönetim anlayışı içerisinde çalışmalar yaptığını söyledi.

 Nevşehir Külliyesi’nin Nevşehir Belediyesi’nin himayesinde yapımının devam ettiğini öğrendiğini ve bundan da büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Turbay,bu eserin tarihe kalın harflerle yazılacağına inandığını belirterek, gönüllere de kazınacak düzeydeki böyle bir eserin Nevşehir’e kazandırılmasından dolayı Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e teşekkür etti. Turbay. Sosyal Denge Sözleşmesinin tüm memurlara hayırlı olması dileğinde bulundu.
BEM-BİR SEN Nevşehir temsilcisi Feridun Özdemir’in de hazır bulundu törende daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve BEM-BİR Genel Başkanı Mürsel Turbay,  Nevşehir Belediyesi’nde görev yapan memur ve sözleşmeli memurlara yönelik 2018 yılı için geçerliolacak  sosyal denge sözleşmesine imza attı.
Sosyal Denge Sözleşmesinin imzalanmasının ardından BEM-BİR SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay,Belediye Başkanı Hasan Ünver’e Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Safahat’ını hediye ederken, Belediye Başkanı Ünver’de Turbay’a Hitit Anforası takdim etti. 
Sosyal Denge  Sözleşmesi  ile memurların maaş ve sosyal haklar yönünde  iyileştirmeler yapıldı.