15 Temmuz gecesi Fetö/pdy Tarafından Yapılan Askeri Darbe Girişimi Sonrası Tüm Türkiye'de olduğu gibi Nevşehir'de de halk sokaklara dökülerek milli iradeye sahip çıktı.

Bugün de Nevşehir'de ki Siyasi Partiler, Bürokratlar, STK'lar, kurum ve kuruluşların başkanları bildiriler yayımlayarak Demokrasi'ye karşı yapılan bu saldırıyı kınadılar.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizliğider, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti Nevşehir il Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Milliyetçi Hareket Partisi Eski İl Başkanı Göksel Taşçı, Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, Saadet Partisi Nevşehir İl Başkanı Ali Doğan Simit, DERSİAD Nevşehir İl Başkanı Ercan Civelek, GÖR-BİR Nevşehir Şube Başkanı  Erol Mutlu, Eğitim BİR-SEN Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, HAK-İŞ konfederasyonu Nevşehir İl Temsilcisi Cumali Bağcı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. İsmail Bekçi, Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, Özel Altınyıldız Koleji Genel Müdürü Serhat İğdeci, Özel Kardelen Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Menekşe ve Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi basın bildirgeleri yayınladılar.



Vali Aktaş, Nevşehir Halkına Teşekkür etti

15.07.2016 günü akşamından başlayarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümetine karşı FETÖ/PDY terör örgütü tarafından darbe teşebbüsünde bulunulmuştur.
Bu durum üzerine yapılan incelemede, ilimizde bulunan askeri birliklerin kalkışmanın içinde olmadığının tespitinden sonra Valiliğim Başkanlığında Garnizon Komutanı, İl Jandarma Komutan Vekili, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı, Nevşehir Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü ve diğer kamu görevlilerinin katılımı ile toplanılarak gerekli görülen güvenlik tedbirleri alınmıştır. Daha sonra İl Jandarma Komutanı da iznini keserek göreve dönmüş ve toplantılara katılmıştır.
İlçe Kaymakamları, İlçe Emniyet Müdür ve Amirlikleri ile İlçe Jandarma Komutanlıkları uyarılarak gelişmeler karşısında müteyakkız bulunulması, herhangi bir kalkışma olması durumunda direnilerek engellenmesi amacıyla tüm yetkilerin kullanılması, destek amacıyla toplanan vatandaşlarımıza karşı nazik ve hassas davranılması, provakasyonlara mahal verilmemesi talimatları verilmiştir.
İl Merkez ve ilçelerimizde on binlerce vatandaşımız destek amacıyla darbe teşebbüsünde bulunanlara karşı toplanmış sabaha kadar protestolarını sürdürmüşlerdir.
Başta güvenlik güçleri olmak üzere İlimiz kamu görevlileri kalkışmanın içinde olmamış, halkımız da en güçlü şekilde birlik ve beraberliğini göstermiştir.
Demokrasimize ve milletimize yapılan darbe girişiminde duruşları ile darbecilere gerekli dersi veren tüm Nevşehirli hemşehrilerime teşekkürlerimi sunarım.
İlhami AKTAŞ
Nevşehir Valisi​

Milletvekili Açıkgöz: "Egemenlik, Yüce Milletimizindir"‏
AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yaptığı değerlendirmede Milli İradeye Demokrasiye sahip çıkan Nevşehir halkına teşekkür etti.​
AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında, Devletin, hükümetin yerinde olduğunu söyledi. Milli İradeye bir saygısızlık gösterildiğine dikkat çeken Açıkgöz, "Darbe gibi bir kalkışma meydana gelmiştir. Millete yapılan büyük bir saygısızlıktır.... 

Milli İradeye bir saygısızlık gösterildiğine dikkat çeken Açıkgöz, " Olay anından itibaren hep beraber partimizin önünde toplanarak hep birlikte bu milletin iradesine yapılan saygısızlığa karşı koymak için buradaydık. El ele kenetlendik. 78 milyon aynı şekilde davrandı. Birlik, diriliği gösterdi. Bundan sonra inşallah bir 15 Temmuz yaşanmaz. Devletimiz, hükümetimiz yerindedir” dedi.



AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz açıklamasında; 

Anadolu’ nun kadim şehri Nevşehir’ imiz, tüm Türkiye gibi bu gece hiç uyumadı. Milli iradeniz için teşekkürler hemşerilerim, aziz vatandaşlarım.  Tek yürek olarak Nevşehir, Reis’ ine sahip çıktı. ‘Milletin iradesine Darbe Vurulamaz’ ı bir kez daha gösterdi.  Paralel terör örgütüne meydan vermediler. Milli iradeye sahip çıkan aziz milletimiz; ferasetini ve cesaretini ortaya koydu.
Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hep birlikte meydanlarda milli irade ve demokrasi nöbeti tuttuk. Biz hep ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’  dedik. Ay yıldızlı şanlı bayrağımızla aziz vatandaşlarımızı, gece gündüz demeden meydanlara bekliyoruz.
Büyük bir basiret gösteren basın ve medya kuruluşlarımızı; bu olayda büyük bir vatanseverlik göstererek vatandaşlarımızın haber alma hakkını fedakârca sağladıkları için kutluyorum ve teşekkürleri bir borç biliyorum.
Darbeye hayır diyoruz ve bu kutlu yürüyüşe hep birlikte devam ediyoruz. Bizler görevimizin başındayız ve tüm devlet erkanımız da görevlerinin başındadır. Milli egemenliğin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletin egemenliğindedir.
Vatan, millet, bayrak ve devlet aşkına; devletimize yapılan darbe girişimine karşı tüm vatandaşlarımızı meydanlara bekliyoruz.
Şehitlerimize Allah’ tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar; milletimize geçmiş olsun diliyorum.
Milletimiz ve milli egemenlik sonsuza kadar bu kutsal vatanımızda var olacaktır.
 

Ecz. Mustafa AÇIKGÖZ
AK PARTİ Nevşehir Milletvekili
TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi

Gizligider; Milletimiz İradesine Ve Geleceğine Sahip Çıktı

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yaptığı değerlendirmede "Milletimiz İradesine Ve Geleceğine Sahip Çıktı" dedi.
Şanlı ordumuzda yuvalanmış bir çete tarafından 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimi sonucunda Sn. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla birlikte hem Nevşehir’de hem bütün Türkiye’de yüzbinler sokağa döküldü. Ülkemize yönelik bu hain girişim önce milletimiz sonra da güvenlik güçlerimiz tarafından bastırılmıştır.
Masum halkın üzerine helikopterlerden, tanklardan ateş açtıracak kadar alçalan bu hainler önümüzdeki günlerde Peygamber ocağı şanlı Türk ordusundan hızla temizlenecektir. Türkiye’de bir daha ‘Adnan Menderes’ vakıası yaşanmayacaktır. Çağrımıza kulak vererek meydanlara inen her siyasi partiden Nevşehir’li gece yarısından sabah ezanına kadar bizi yalnız bırakmadı, her birine müteşekkiriz. Sabaha kadar süren tekbirlerle, dualarla devam eden kutlu toplantımız inşallah dualarımızın kabulüyle neticelenmiştir. Şundan herkes emin olsun ki seçtiğiniz vekiliniz olarak sizin verdiğiniz vekaleti kanımız pahasına koruyacağız.
Artık Türkiye eski Türkiye değildir, dipçikle hizaya sokulan ülke çok geçmişte kalmıştır. Toplumun her kesimi tekbirlerle, gözyaşlarıyla Allah’tan yardım dilemiş ve millet artık kendi kaderine el koyduğunu göstermiştir. Allah bir daha bu aziz millete bugünlerin benzerlerini yaşatmasın.
Girmeden tefrika bir millete düşman giremez,
Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez
Bütün hemşehrilerime selam, saygı ve dualarımı gönderiyorum.


Cumhuriyet Başsavcısı Tosun, “ Nevşehir’de herhangi bir olay olmamıştır”

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimi sonrasında yazılı bir açıklamada bulundu.
Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
“Devletimizin bekası ve milletimizin refahı ile bağımsızlığına karşı FETÖ/PDY terör örgütü güdümündeki bir grup darbeci unsurlar tarafından 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimine karşı başta Nevşehir Valisi Sayın İlhami Aktaş olmak üzere Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı olarak tarafım, İl Jandarma Alay Komutanı ve İl Emniyet Müdürü ile birlikte Nevşehir’de bu darbe kalkışmasına destek verebilecek unsurlara karşı her türlü tedbir alınmış, bağımsız Devletimiz ve bağımsız Milletimizin bekası için birlikte hareket edilerek gerekli koordinasyon sağlanmıştır. Nevşehir ilimizde herhangi bir olay meydana gelmemiş olup gerekli soruşturma derhal başlatılarak tespit edilecek darbe ve FETÖ/PDY yapılanmasına karşı gerekli yasal işlemler devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 

Nevşehir Belediye Başkanı Ünver: “Milletimiz o alçaklara haddini bildirdi”

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, "Yüce Türk milleti, binlerce yıllık köklü tarihi ve medeniyeti olan bu millet bu hainlere dersini verdi" dedi.
Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanmasının darbe girişiminde bulunmasının ardından Nevşehir’de binlerce vatandaş meydanlara inerek devletine sahip çıktı. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise darbe girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Yüce Türk milleti, binlerce yıllık köklü tarihi ve medeniyeti olan bu millet, bu hainlere dersini verdi" dedi. Ünver, “Bunlar bir grup asker değil onlar bir grup hain. İşte asker bakın görevinin başında bu vatanın evlatları. Bizim askerimiz bizim meclisimize bomba atmaz. Bizim askerimiz Cumhurbaşkanına bomba atmaz, Cumhurbaşkanı Külliyesine bomba atmaz, halkının üzerine tank sürmez bizim askerimiz. İşte bizim orada askerimiz vardı duruma vaziyet eden. O alçaklara haddini bildirdi. Polisimiz haddini bildirdi. Her şeyden önemlisi yüce Türk milleti binlerce yıllık köklü tarihi ve medeniyeti olan bu millet bu hainlere dersini verdi. Umarım bundan sonra hiç kimse buna cesaret edemez. Memleketimiz ve milletimiz için büyük geçmiş olsun. Allah’ım bundan sonra huzur bozucu işlerle memleketimizi karşı karşıya bırakmasın” şeklinde konuştu.

Tanrıver, “Nevşehirli hemşehrilerimiz darbecilere gereken dersi verdi”

Ak Parti İl Başkanı Tanrıver,"Nevşehirli Hemşehrilerimiz Dimdik Durarak Darbecilere Gereken Dersi Verdi" Dedi.AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, dün bir grup vatan haini tarafından gerçekleştirilen kalkışma hareketine büyük Türk milletinin ve Nevşehirli vatandaşların gerekli dersi verdiğini belirtti.
AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016 gecesi Ankara ve İstanbul’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızan bir grup hain tarafından başlatılan darbe kalkışmasının önlendiğini belirtti. Darbe kalkışmasının başlamasıyla birlikte Türk Milleti’nin kendine yaraşır demokratik bir anlayışla meydanlara çıkarak tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’de de darbelere karşı olduğunu gür ses ile haykırdığını ifade etti.
Gelişmelerin başlamasıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binalı Yıldırım ve hükümet üyeleri ile birlikte ülkemizin tüm kurum ve kuruluşları ile görevlerinin başında bulunduğuna dikkat çeken Tanrıver, güvenlik birimlerinin olağanüstü bir gayret içerisinde , hainlerin emellerini boşa çıkarttığını kaydetti.
Tanrıver, bir grup vatan hainin açtığı ateş sonrasında şehadet mertebesine ulaşan tüm şehitlerimize Allah’dan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.
Tanrıver şöyle konuştu : “Şerefli ordumuzun içerisine sızan bir grup vatan haininin yaptığı kalkışma tamamen bertaraf edilmiştir. Demokrasi dışı bu gelişmelerden beslenmeyi alışkanlık haline getiren bir avuç vatan haini de mutlaka gerekli cezalara çarptırılacaktır. Dün geceden beri sadece Nevşehir’imiz değil, tüm ülke insanlarımız sokaklarda sabahlamışlardır. Milli iradeye sahiplenen değerli halkımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Yaşanan bu kalkışmada şehit olan kardeşlerimize Cenab-ı Allah’dan rahmet,yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.


CHP İl Başkanı Kamil Gülmez'den darbe açıklaması

CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, darbe girişimi ile ilgili yaptığı açıklamada, " Ülkemizde dün sahneye konan darbe karşısında Cumhuriyet Halk Partisi  olarak ilk andan itibaren karşı duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk. 93 yıl Cumhuriyet tarihi boyunca darbelere hep karşı olan partimiz darbe girişiminin başladığı andan itibaren karşı duruşunu bir kez daha sergilemiştir. Genel başkanımızın yaptığı açıklama ile birlikte parti yöneticilerimizin genel merkezde gelişmeleri takip ettiği sırada Ankara’da bulunan Milletvekillerinin suretle parlamentoya giderek darbeye karşı kararlı duruşumuzu orada da sergilemişlerdir. Yaşanan bu olay bir kez daha demokratik parlamenter sistemi önemini ortaya koymuştur. CHP olarak darbe karşı duruşun yanı sıra Cumhuriyete ve demokrasiye olan inancının başta genel başkanımız olmak üzere örgütlerimiz ve bütün üyelerimizle sürdürmeye kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu anlayışla siyasi partilerimizin kararlılıklarının yanı sıra parti farkı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın ortaya koyduğu tavırla darbe girişimi başarısızlığa uğratılmıştır. Güvenlik güçlerinin sağduyulu ve darbeyi önleyici girişimlerinin de altını çizmek gerekir.  Ulusal kurtuluş mücadelesi sırasında Polatlı’da top seslerinin mecliste yankılandığı anda meclis çalışmalarını sürdüren ve gazi meclis söylemini hak eden büyük millet meclisi dün gece maalesef darbecilerin top atışlarına hedef olmuştur. Gazi meclis dün milletvekilleri ile bir kez daha gazilik üvanını hak etmiştir. Darbe girişimi sırasında hayatına kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar dilerken tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizle saygılar sunarız” dedi.


SP İl Başkanı Simit : “Darbenin hiçbir türü kabul edilemez”

Saadet Partisi Nevşehir İl Başkanı Ali Doğan Simit, gerekçesi ne olursa olsun darbenin hiçbir türlüsünü kabul etmediklerini söyledi.
Saadet Partisi Nevşehir İl Başkanı Ali Doğan Simit, “Gerekçesi ne olursa olsun darbenin hiçbir türlüsü asla kabul edilemez. Ülkemizin barışına ve huzuruna yönelik yapılan hiçbir saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Temel insan hakları ve hukuk vazgeçilmez unsurumuzdur” diye konuştu.


Parmaksız'dan kınama
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimini kınadı. Parmaksız yaptığı açıklamada;
“Ülkemize ve milletimize karşı girişilen bu darbe girişimini tanımıyoruz! Milletimizin iradesine ve demokrasimize vurulmuş bu hançeri kabul etmiyoruz. Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız.
Türk milleti olarak her türlü darbe girişiminin karşısında olmalı, demokrasimizi savunmalıyız. Türk iş dünyası olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız. Demokrasiden yanayız. Gerek tüm yurtta gerekse ilimizde bütün vatandaşlarımızın demokrasiye olan bağlılığı ve sadakati verilen tepkiler ile ortaya konulmuştur. Bu vesile ile demokrasi ve hukuk dışı girişim karşısında canlarını ortaya koyan tüm vatandaşlarımıza ve tüm Nevşehirlilere teşekkür ediyor, bu uğurda canlarını verenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum.”dedi.

Borsa Başkanı Salaş Darbe Girişimini Kınadı

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, 15 Temmuz 2016 Cuma akşamında gerçekleştirilen darbe girişimini kınadı. NTB Başkanı Salaş yaptığı açıklamasında;

Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) dün gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini kınadı.

NTB Başkanı İbrahim Salaş açıklamasında, “Dün gece 22.00 sıralarında başlayan ve ülkemizi sabaha kadar etkisi altına alan, sonuçlarını sabır ve endişe ile beklediğimiz, emir-komuta zincirinin tamamen dışında yer alan mihraklar tarafından gerçekleşen bir darbe girişimine şahit olduk. Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden, demokrasiyi tehdit eden bu kalkışmaya karşı halkımızın gösterdiği vakar, inançlı tutum ve sahiplenme duygusu takdire şayandır. Ülkemize büyük acılar veren geçmiş darbeler unutulmazken, yeni felaketlere davetiye çıkaracak olan bu girişim hiçbir şekilde kabul edilemezdir. Yaşananlar hepimizin kaderini ve geleceğini etkileyecek büyüklüktedir ve siyaset üstü bir yaklaşımla ele alınarak değerlendirilmelidir. Seçilmiş iradenin varlığı ancak yine seçmenlerin vereceği kararla son bulacak ya da devam ettirilecektir. Aksini düşünmek milli iradeyi yok saymak ve demokrasiyi baltalamaktır. Nevşehir Ticaret Borsası olarak, demokrasinin gücüne ve varlığına inanıyor, bunu bozmaya yönelik gerçekleşen 15 Temmuz darbe girişimini nefretle kınıyoruz. Bu elim vakada hayatını kaybeden güvenlik güçleri ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz” denildi.


“Allah selamet versin”

Nevşehir Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu, 15 Temmuz gecesi yaşananları değerlendirirken, Türk Milletinin gösterdiği dik duruşun asla azımsanamayacağını dile getirdi.
Mutlu, “15 Temmuz akşam saat 23.00 sıralarında devlete ve millete yapılan bu darbeye karşı binamızda gece 00.00'da yönetim kurulumuz ile toplanarak sabaha kadar olayı takip etmiş bulunmaktayız . Tabi bu hadiseler milletimizi korkutamaz,ama sonuç itibariyle üzmüştür.Ancak bu ne darbe  ne de ihtilaldir. Askerin içindeki bazı kendini bilmezler bu işe kalkışmışlardır ve çok şükür ki emellerine ulaşamamışlardır. Türk milleti sağcısı ile solcusu ile, mualefetiyle ve iktatarı ile tek yumruk olmuştur. Bundan dolayı cuntaçılara devletimiz gereken cezayı verecektir. Bunları sona erdirene kadar kalbimizi ve gövdemizi devletimize milletimize GÖR BİR olarak adadık. Kısa zamanda bu olayların sona ereceğinden şüphemiz yoktur. Bu olaylarda şehit olanlara Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. Bu topraklarda birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddedce camilerden ezanlarımız kalbimizden Kuran'ımızı kimse silemeyecektir. Cenab-ı Allah Vatanımızı, milletimizi, devletimizi tüm kötülüklerden muhafaza eylesin. Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun. Ayrıca Nevşehirli hemşerilerimiz soğuk kanlı olarak sabaha kadar meydanları doldurarak milli iradeye sahip çıktıkları içinde tüm halkımıza teşekkür ederiz. Nevşehir Valimize, Belediye Başkanımıza, Garnizon Komutamıza, Emliyet Müdürümüze, Milletvekillerimize ve Hükümet Yetkililerimize Nevşehirli hemşerilerimizi sükunete davet ederek memleketimizin güvenliğini  sağladıkları için onlara da teşekkürü bir borç biliriz. Rabbim bir an evvel bu amansız olaylardan kurtulmamızı selamete kavuşmamızı nasib eylesin” dedi.
 
FETÖ mensupları ve destekçileri tamamen bertaraf edilmeli

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, darbe girişiminde bulunan FETÖ mensuplarının ve destekçilerinin tamamen bertaraf edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Özdemir, “Milli iradeye karşı yapılan hain darbe girişimi, milletimizin feraseti, devletimizin, STK'ların ve emek örgütlerinin dik duruşu ile püskürtülmüştür. Millete ve iradesine yapılan kalkışma büyük bir mücadele örneği ortaya konularak amacına ulaşamadan engellenmiştir.
Bilinmesini isteriz ki; Büyük Memur-Sen ailesi olarak, bugün sahadayız. Milletin ve iradesinin üzerinde vesayet kurulmasını asla kabul etmiyoruz. Alanlardayız, milli iradenin yanındayız. Memur-Sen bundan önce gerçekleşen darbe dönemlerinde olduğu gibi bugün de milli iradenin en büyük savunucusudur. Sahada da, alanlarda da vesayetin karşısında dik duruşumuzu sürdürüyoruz. Şimdi; Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine savaş açan FETÖ mensuplarının ve onların  destekçilerinin bertaraf edilmesi gerekmektedir. Millete rağmen namluyu millete doğrultan hainler, vesayet girişimi ile ülkenin kazanımlarına kast edenler hesap vermelidir. Gün meydanları boş bırakmama, milli iradeye ve milli egemenliğe sahip çıkma günüdür. Gün vesayet odaklarının ait oldukları yere, tarihin çöp sepetine atılana kadar mücadeleye devam etme günüdür” dedi.
 
“Darbenin hiçbir türü kabul edilemez”

Saadet Partisi İl Başkanı Ali Doğan Simit, gerekçesi ne olursa olsun darbenin hiçbir türlüsünü kabul etmediklerini söyledi.
İl Başkanı Simit, “Gerekçesi ne olursa olsun darbenin hiçbir türlüsü asla kabul edilemez. Ülkemizin barışına ve huzuruna yönelik yapılan hiçbir saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Temel insan hakları ve hukuk vazgeçilmez unsurumuzdur” diye konuştu.

Darbe girişimini şiddetle ve nefretle kınıyoruz
Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, darbe girişimine tepki gösterdi.
Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, darbe girişimine tepki gösterirken, “Devletimize, milletimize her kim veya kimler tarafından yapılmak istenilen alçakça darbe girişimini şiddetle ve nefretle kınıyor, kardeşkanı akıtanları lanetliyorum. Hayatlarını kaybedenlere yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, her zaman Devletimizin, milletimizin yanında olduğumuzu bir kere daha haykırarak ifade ediyorum” dedi. 

 
Milletimize geçmiş olsun

HAK-İŞ konfederasyonu Nevşehir İl Temsilcisi Cumali Bağcı, 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi yaşananların Türk demokrasisinin önemli bir sınavı olduğunu belirtti.
Türk Milletinin büyük bir sınav verdiği darbe girişiminde hayatlarını kaybeden, darbe girişimine karşı duran güvenlik görevlilerine ve sivil vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen HAK-İŞ Sendikası Nevşehir İl Temsilcisi Bağcı, “Milletimiz darbe girişimleri karşısında dimdik bir duruş sergilemiştir. Darbeci zihniyetin başarıya erişememesinde Milletimizin basireti çok büyük rol oynamıştır. Bu vesile ile tüm milletimize geçmiş olsun temennisinde bulunuyoruz” ifadelerinde bulundu.

Milletin iradesine ipotek koymaya çalışanlar asıl darbeyi kendileri gördüler
DERSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek düzenlediği basın toplantısında darbe girişimine tepki gösterdi.
Milletin iradesine ipotek koymaya çalışanların asıl darbeyi kendilerinin gördüğüne dikkat çeken DERSİAD Nevşehir Şube Başkanı Civelek, “Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği Nevşehir Şubesi olarak yaşanan bu elim darbe teşebbüsünden dolayı yönetim kurulumuzu olağanüstü toplayarak basın açıklaması yapma gereği duyduk. 15 Temmuz akşamı Milletimizin İradesine ve Demokrasiye karşı yapılmaya çalışılan darbe girişimini asla ve asla tanımıyoruz! Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı yapılmaya çalışılan bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız!. Türk iş dünyası olarak devletimizin, milletimizin ve demokrasinin yanında olduğumuzu bildirmek istiyoruz. Bu girişime karşı hep birlikte, omuz omuza sokaklara döküldüğümüz; tankların, topların önüne geçtiğimiz bu kadim milletimizden Allah (CC) gani gani razı olsun. Bu demokrasi mücadelesinde canlarını göz kırpmadan veren tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bugün geldiğimiz noktada anlaşılmıştır ki; Milletin iradesine ipotek koymaya ve millete darbe yapmaya çalışanlar Milletimizin topyekûn birlik ve beraberliği karşısında asıl darbeyi kendileri görmüşlerdir. Milletimiz bundan sonra da kendisine karşı bu tür illegal çetelere ve darbecilere fırsat vermeyeceğini göstermiş; dosta güven, düşmana korku salmıştır!!!” dedi.
Düzenlenen basın toplantısına DERSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ile üyeleri de katıldı. 

İdam Cezası İstiyoruz!
Milliyetçi Hareket Partisi Bir önceki İl Başkanı Göksel TAŞCI yapmış olduğu açıklamasında: "15.07.2016 Cuma günü saat: 22:00 de meydana gelen ve devletimize yapılmış olan Darbe girişimini Lanetliyorum" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Bir önceki İl Başkanı Göksel Taşcı açıklamasında, Hiçbir gerekçe Milli İradeye yapılan bu darbe girişimini haklı çıkaramaz. Bu devlet hepimizin devletidir. Devletimizin bekası için Milletimizin iradesine kast edenler hangi gerekçe ile yaparlarsa yapsınlar kesinlikle affedilemez. Bu aziz Millet, Siyasi farklılıklar olmasına rağmen "Bir bütündür, Türk Milletidir."

Birliğimize ve bütünlüğümüze kast eden bu vatan hainleri kesinlikle hak ettikleri en ağır ceza ile cezalandırılmalıdır.

İdam Cezası Milletin İradesi olan TBMM'de bir an önce gündeme getirilerek kanunlaşmalıdır. Bu ve bunun gibi menfur hadiselerin müsebbipleri İdam cezası ile cezalandırılmalıdır.Başbuğumuz Alpaslan Türkeş'in dediği gibi En Kötü idare en iyi darbeden daha iyidir.Türk Milleti çok hain gördü. Hepsini de toprağa gömmesini bildi. Bu aziz Millet, bu lanet darbe girişimini hep beraber kenetlenerek püskürtmüştür.

Devletimize,Milletimize,Demokrasimize yapılan bu hain Darbe girişiminin tekrarlanmaması temennisi ile milletimize başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Saygılarımla

Göksel Taşcı



Darbenin Karşısında Elif Gibi Dimdik Duruyoruz

15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilen ve hiç kimsenin onaylamayacağı acı olaylara neden olan darbe girişimini gerçekleştirenleri ve buna destek veren tüm güçleri kınıyoruz.
 
Türkiye Eğitim-Sen olarak hiçbir gücün milletin kararının üstünde olmadığını, seçimle gelen iktidarların yine seçimle gitmesinin demokrasi anlayışımızın temelini oluşturduğunu bir kez daha kuvvetle vurguluyoruz.  
Askerimizin polisimize, polisimizin askerimize namlu doğrulttuğu, kendi uçaklarımızın demokrasimizin ve devletimizin kalesi olan Meclisimizi bombaladığı, sokaktaki vatandaşlarımızın üzerine mermiler yağdırıldığı ve yüzlerce can kaybının yaşandığı bu alçakça girişim, Türk tarihine başka bir kara leke olarak geçecektir.
 
Bütün bu olumsuz şartlar içinde tek tesellimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının büyük çoğunluğunun demokrasiden yana tavır alması ve soğukkanlı tutumu sayesinde olayların daha fazla büyüyerek bir iç çatışmaya dönüşmeden önlenmiş, demokratik rejimimizin kesintiye uğramadan yoluna devam edebilmiş olmasıdır.
 
Bu noktada milletimiz nezdinde son derece saygın ve mümtaz bir yeri olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, kurumsal anlamda toplum vicdanında yara almaması, devletimizin kurum ve kuruluşlarıyla eş güdüm içinde faaliyetlerini sürdürmesi ve toplumsal bir bölünme yaşanmaması için gerekli tedbirlerin tez elden hayata geçirilmesi zorunluluğu göz ardı edilmemelidir. Bilhassa devlet içinde asker, polis çekişmesinin baş göstermesi; dört bir yandan iç ve dış düşmanlarla kuşatıldığımız bu tarihi süreçte devlet işleyişimizi zaafa uğratacak en büyük tehlike olacaktır. 
 
Özellikle uzun zamandan beri Türk Eğitim-Sen olarak eleştirilerimizin de odak noktasını teşkil eden ülke içinde yaratılan kutuplaşmanın, ayrıcalıklı kesim yaratma çabalarının, hukukun üstünlüğü ilkesinin sekteye uğratılması girişimlerinin bir an önce son bulması ve yaşanan bu olayların, anti demokratik yaklaşımlar için bir gerekçe olarak kullanılmaması, en büyük arzumuzdur.
 
Türk milleti 15 Temmuz günü büyük ve acı bir demokrasi sınavından başarıyla geçmiş, bundan önce yaşanan darbelerin aksine, rejimine ve devletine sahip çıkmıştır. Bu noktada büyük Türk milletinin ortaya koyduğu feraset ve cesaret de her türlü övgüye layıktır.
Türkiye Eğitim-Sen olarak; 28 Şubat sürecinde ve 27 Nisan post modern darbe girişiminde olduğu gibi nereden ve kimden gelirse gelsin, nereye ve kime karşı yapılırsa yapılsın demokrasi dışı her türlü girişimin sonuna kadar karşısında, Türk milletinin ve devletinin yanında yer almaya devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyor, çatışmalarda şehit olan güvenlik görevlileri ve hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.
 
Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın, Türk milletine ve Türk demokrasisine büyük geçmiş olsun.