Nevşehir'de 0-14 yaş grubu çocuklar sokağa çıkma izninin başlamasıyla birlikte evlerinden çıkarak güneşli havanın tadını çıkardı.

Nevşehir'de saat 11.00 ile 15.00 arasında kendilerine tanınan sokağa çıkma iznini kullanmak isteyen 0-14 yaş grubu çocuklar sokaklara akın etti. Kendileri için ayrılan 4 saatlik sürede sokaklarda ve parklarda doyasıya oynadılar.

40 gün evde kalmanın acısını doyasıya çıkardılar.

Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında 40 gündür evlerinden çıkmayan 0-14 yaş grubu çocuklar, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge kapsamında saat 11.00’de sokağa çıktı. 40 günlük sürenin ardından ilk kez evlerinden çıkan çocuklar Nevşehir sokaklarında dolaşarak güneşli havanın tadını çıkardı. Kimi çocuklar ise Ailesi ile birlikte çarşı pazar gezerek alış veriş yaptılar. Hiç şüphesiz çocukların ilk durağı 40 gündür uğrayamadığı bakkal ve marketler oldu. 

15-20 YAŞ GRUBU NE ZAMAN SOKAĞA ÇIKACAK?

15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs Cuma günü, yine aynı şartlarda ve aynı saatlerde dışarı çıkarak, hava alıp dinlenebilecek. Kurallara riayet düzeyine bakarak, sonraki haftalarda da aynı uygulamayı devam ettirilecek.

HAFTAYA DA DEVAM EDECEK

Ayrıca 20 yaş altı gençler ve çocuklar 20 Mayıs Çarşamba ve 22 Mayıs Cuma günleri iki grup halinde sokağa çıkmayı sürdürecek.