Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Nevşehir’de de anıldı.    

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen törene Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ve öğrenciler katıldı. 

Program Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından açılan resim sergisinin gezilmesi, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiirlerin okunması ve Atatürk’ün sevdiği türkülerin müzik öğretmenleri ve öğrenciler tarafından seslendirilmesinin ardından sona erdi. 

Atatürk’ü anma programı Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Program Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı ile başladı. Vali Ali Fidan sergiyi gezerek sergi hakkında bilgi aldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Program Atatürk ve 10 Kasım konulu sinevizyon gösterisi, şiir okunması, Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türkülerin söylenmesi, "Bir ömrün hikayesi" adlı oratoryonun sahnelenmesi ile son buldu.

Törene Vali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Savran, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, JAKEM komutanı Jandarma Albay İlyas Uysal, daire ve okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler katıldı.