15 Temmuz 2016 günü, FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin milletimizin demokrasiye sahip çıkması şuuru ile engellenmesinden hareket ederek, bu şuurun canlı tutulması amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve himayeleri ile 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri  Nevşehir’de 13 Temmuz 2018 Cuma günü başlayacak.

Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi   Rektörlüğü işbirliği ile gerçekleştirilecek 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, 13 Temmuz 2018 Cuma günü, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde İl Müftülüğü  tarafından 15 Temmuz Şehitleri ve Şehitlerimizi Anma töreni ile başlayacak. Tüm camilerde Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapılacak. İl genelindeki camilerde de Cuma Namazında   Diyanet İşleri Başkanlığınca  özel olarak hazırlanan hutbe okutulacak. 

Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyon ile çeşitli şehirlerden gelecek 15 Temmuz Şehitlerinin çocuklarına yönelik olarak 14 Temmuz Cumartesi günü balon turunun düzenlenmesinin ardından protokol mensuplarının da katılımı ile Nevşehir Konağı’nda kahvaltı düzenlenecek.

Şehit Çocuklarının Şehitler Parkı’ndaki 15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı ve tüm şehitlerimizin adına oluşturulan şehitlikte toplu dua edilmesinin ardından,  daha sonra 15 Temmuz  şehit  çocukları, hain darbe girişimi sırasında darbeci  Tuğgeneral Semih Terzi’yi öldürdükten sonra şehit edilen 15 Temmuz Kahramanlarından Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in Niğde’nin Bor İlçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki mezarını da ziyaret edecekler.

Nevşehir Valiliği tarafından şehit yakınları ve gazilere yönelik olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yerleşkesindeki Kafana Restaurantta yemek verilecek.

15 Temmuz 2018 Pazar günü saat 10.45’de Nevşehir Şehitler Parkı’nın ziyaret edilmesinin ardından protokol mensupları il genelindeki şehit mezarlarını ziyaret edecekler.

15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimizin ruhu için Kurşunlu Camiinde Mevlid-i Şerif okutulacak.Hatim duasının yanı sıra öğle namazını müteakip yemek ikramında bulunulacak.

Nissara ve Kapadokya Forum Alış Veriş Merkezi’nde Nevşehir  Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği halinde  15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu fotoğraf sergisi açılacak.

15 Temmuz 2018 Pazar günü saat 18.00’ da ‘Pedallar 15 Temmuz şehitlerimiz İçin Dönüyor’ konulu Nevşehir Valili önünden başlayıp Şehitler Parkı’nda sona erecek bisiklet turu da organize edilecek.

Nevşehir protokolü  ile vatandaşların da katılımı ile saat 20.30’da Borsa Kavşağı’ndan başlayıp Diriliş Meydanında sona erecek  Milli Birlik Yürüyüşü düzenlenecek.

Daha sonra Nevşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile Diriliş Meydanı’nda Mehter Bölüğünün gösterisinin ardından Nevşehirli sanatçı Kürşat halka konser cerecek.

Saatler 00.13’ü gösterdiğinde de il genelindeki tüm camilerden Selâ verilecek

Nevşehir’de düzenlenecek 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri,  Diriliş Meydanı’nda Demokrasi Nöbeti ile sona erecek.