Dolandırıcılık Suçlarına Karıştıkları Tespit Edilen İki Şahıs Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince Yakalanarak Çıkartıldıkları Mahkemece Tutuklandı.
 
Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne müracaatta bulunan Z. E. isimli şahsın beyanında; 
 
Saat 15.00’de Emek Mahallesindeki ikametinde bulunduğu esnada kendisini arayan erkek bir şahsın Polis olduğunu beyan ederek kendisine ait kimlik belgesinin canlı bomba eylemi yapacak bir bayanın eline geçtiğini tespit ettiklerini, kendisinin tutuklanmaması için evde bulunan para ve ziynet eşyalarını bir poşete koyarak adresine gönderecekleri polise teslim etmesini söylemeleri üzerine evde bulunan 2460TL parayı ve ziynet eşyalarını poşetin içerisine koyarak biraz sonra kapıya gelen ve kendisini Polis Sinan olarak tanıtan şahsa verdiğini ve şahsın hiç bir şey söylemeden adresinden uzaklaştığını beyan etmesi üzerine, verilen eşkâl bilgileri doğrultusunda Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan çalışmalarda, olayı iki erkek şahsın gerçekleştirdiği, ilimiz otogarından Kayseri istikametine giden bir otobüs ile gittikleri tespit edilmiş,  otobüs ilimiz  Avanos ilçesi çıkışında ekiplerimizce durdurulmuş, eşkâle uyan H.Ö ve H.Ö. isimli şahıslar görevlilerimizce yakalanmış, şahıslar ilk beyanlarında olayı kendilerinin gerçekleştirdiklerini kabul etmişlerdir.
 
Asayiş Şube Müdürlüğüne intikal ettirilen şüphelilerin, yapılan üst aramalarında; müştekiden dolandırılan malzemelerin tamamı müşteki Z.E. isimli şahsa teslim edilmiştir.
 
Şüphelilerin başka illerde de benzeri şekilde olaylara karışmış olabilecekleri değerlendirilerek, fotoğrafları diğer illerle paylaşılmış,  yapılan çalışmalarda 08.02.2016 tarihinde Elazığ ilinde G.Y. isimli şahsın 10.000TL ve  12.02.2016 tarihinde Elazığ ilinde T.A. isimli şahsın 5.000TL, Toplam 15.000 TL.  paralarının dolandırılması olaylarına karıştıkları tespit edilmiştir.
 
Tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte 12.04.2016 tarihinde mevcutlu olarak adli mercilere sevk edilen, şüpheliler H.Ö ve H.Ö., İlimiz ve Elazığ ilinde karıştıkları dolandırıcılık olaylarından dolayı mahkemece TUTUKLANMIŞLARDIR.