Nevşehir'de yeni doğmuş 2 yavru kedinin çöp kutusuna ağzı bantlanmış kutu içinde atılması hayvanseverleri kızdırdı.

Nevşehir Cevher Dudayev mahallesinde İlköğretim öğrencisi Enes Altan isimli bir çocuk apartmanlarının önünde bulunan çöp konteynerinde kedi sesi duyunca çöpleri boşalttı ve ağzı koli bantıyla bağlanmış kutunun içinde 2 tane yeni doğmuş kedi buldu. Çöpten çıkardığı yavru kedileri doğru evine götüren minik Enes, aldığı biberonla kedileri besledi. Akşam eve gelen baba Yusuf Altan daha gözleri yeni açılmış yarı baygın haldeki yavru kediler için FİB Haber Merkezini arayarak haber verdi.

FİB Haber Merkezi olarak Orman ve Su İşleri Nevşehir Şube Müdürü Erol AKSOY'a durumu bildirdik fakat Çöplükte Kaç gün kaldığı bilinmeyen yavru kediler ne yazıkki daha fazla direnemeyerek yaşam mücadelesini kaybettiler. Çöpten çıkarılan yavru kedilerin telef olduğunu gören minik Enes ise gözyaşlarını tutamadı.


Baba Yusuf Altan ise Yavru kedileri kutuyla çöpün içine atan kişi ya da kişilere ise tepki gösterdi.

Hayvan sevgisi ve sokakta yaşayan hayvanların bakımı konusunda daha duyarlı olunması gerektiğini ifade eden duyarlı vatandaşımız Yusuf Altan, "Yeni doğmuş kedileri kutuyla çöpe atan insanların vicdansızlığına dayanamıyoruz. Böyle bir manzarayla karşılaşmak çok kötü. " dedi.

TEBRİK TEŞEKKÜR VE KINAMA
FİB Haber Merkezi olarak küçük yüreği ile büyük insanlık dersi veren Minik Enes'e , Baba Yusuf Altan'a ve her durumda, aciz durumda kalan hayvanların yanında olan Orman ve Su İşleri Nevşehir Şube Müdürü Erol AKSOY'a teşekkür ediyoruz.

Büyük bir merhametsizlik ve vicdansızlık sergileyerek Yavru kedileri kutuyla çöpün içine atan kişi ya da kişileri kınıyoruz.