Nevşehir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşku içerisinde kutlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Nevşehir Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yapıldı. Akabinde okul öğrencileri tarafından şiirler okundu veCumhuriyet Ortaokulu Halk Oyunları ile devam etti.

Nevşehir Özel Uğur Okulları Jimnastik ve Tekvando gösterisinin ardından program Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı (JAKEM)’de, devriye, bomba ve uyuşturucu arama, narkotik ve tütün aramalarında eğitimli hale getirilen köpeklerin gösterisi ile devam etti.

Kutlamalar, daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali İlhami Aktaş tarafından takdim edilerek, tüm öğrencilerin ve katılımcıların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Vali İlhami Aktaş, programın düzenlenmesinde emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek, başarılar diledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliklerine; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ile Eşi Songül Aktaş, oğlu Ahmet Aktaş ve kızı Elif Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Cumhuriyet Başsavcı A. Kürşat Şahin, İl Jandarma Komutan Kurmay Albay Yüksel Yiğit, JAKEM Komutanı J. Albay Hüseyin Altın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ramazan Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, kamu kurumu ve kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.