Nevşehir Belediyesi ekiplerinin şehir merkezinde gerçekleştirdikleri altyapı çalışmalarında, şehrin 50 yıllık içme suyu boruları değiştiriliyor.

Nevşehir Belediyesi önünden başlayan Lale Caddesi ile Forum Kapadokya AVM'nin bulunduğu Mustafa Parmaksız Caddesi arasındaki yolun sıcak asfalt yapılması için planlanan çalışmaların ikinci etabı olan Lale Caddesi üzerindeki, Ziraat Bankası Kavşağı – Meteris Meydanı arasındaki alanda çalışmalar devam ediyor.

Sıcak asfalt dökümü öncesinde içme suyu alt yapısının tamamen yenileneceği caddede, Nevşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, Belediye Başkanı Rasim Arı’nın talimatıyla yoğun bir şekilde mesaisini sürdürüyor.

Çalışmalar çerçevesinde cadde boyunca, 1950’li yıllarda döşenen eski pik demir ve asbestli çimento borular sökülerek yerine, basınca dayanıklı ve sağlıklı polietilen borular döşendi. Abone bağlantıları ile birlikte tamamen yenilenen bu hat sayesinde vatandaşlar bundan böyle hem daha sağlıklı içme suyuna kavuşacak hem de altyapıdan kaynaklanan su kesintileri önlenecek.

Belediye Başkanı Rasim Arı yaptığı açıklamada, Nevşehir halkının daha sağlıklı içme suyuna kavuşması için yaz boyunca yoğun bir çalışma gerçekleştireceklerini söyledi. Arı: “Bu göreve gelmeden önce tüm Nevşehirlilere mutlu olacakları bir şehirde yaşayacaklarına dair söz verdik.  Şehrimizin içme suyu konusunda ciddi bir alt yapı problemi vardı. Bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak için gerekli tüm hazırlıklarımızı yaptık ve çalışmalara başladık. Şu anda şehrimizin en işlek caddelerinden biri olan Lale Caddesi’nde altyapımızı tamamen yeniliyoruz. Burada yaklaşık 50 yıldır kullanılan içme suyu hattını modern su boruları ile değiştirdik. Bundan böyle halkımız daha sağlıklı içme suyuna kavuşacak. Halkımızın beklentilerine yönetim biçimimizdeki üretim ve alın terimizle cevap vereceğiz. Çok çalışacağız ve kentimizi çalışanlarımızla birlikte daha fazla güzelleştireceğiz. Nevşehir’in potansiyeli ve enerjisini çok iyi biliyoruz. Nevşehir’de yaşayan vatandaşımızın mutluluğu için çalışmaya mesai gözetmeksizin devam ediyoruz” dedi.