Nevşehir şehir merkezinde evlerin, iş yerlerinin, alt geçitlerin, bahçelerin, tarihi binaların, elektirk panolarının, duvarlarına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından sprey boyalarla yazılar yazılıyor.

Tarihi binalar başta olmak üzere gelişi güzel yazılan duvar yazılarının görüntü kirliliği de yaptığı kaydedildi.

‘Mahalle sakinleri bu durumdan rahatsız' 

Nevşehirli vatandaşlar, "Evlerinin duvarları başta olmak üzere gelişi güzel duvarlara yazılan bu yazılardan şikayetçiyiz. Bu yazıları temizlemek için artı masraf yapmak zorunda kalıyoruz. Tarihi eserler dahi aşk, sevgi ve çeşitli mesajlar içeren bu tür duvar yazıları ile kirletiliyor’ diye konuştular.  

Kim ya da kimler tarafından yazıldığı belirlenemeyen duvar yazılarını gören vatandaşlar, bu duruma tepki gösteriyor ama elinden bir şey gelmiyor. Vatandaşlar, belediye ekiplerinin zaman içerisinde bu yazıları silmelerine karşın, kısa süre sonra yeniden yazılar yazıldığını kaydettiler. Duvarlara yazılan yazılarda sevgiliye söylenen yazıların yanında toplumsal isyanı özendiren kelimelerin de bulunduğuna dikkat çekildi.

Vatandaşlar, ‘Bazı kendini bilmez insanların yazmış olduğu bu tür toplumsal, isyanı teşvik edici ve müstehcen yazıların şehrin göbeğinde yer alması nahoş bir görüntüye neden oluyor. Şehrin göbeğinde bu yazıları yazanlar her kimse bir an önce bulunup cezalandırılmalıdır’ dediler. 

Nevşehir merkez Cevherdudayev mahallesi Muhtarı Abdurrahman Keten'de bu durumdan oldukça rahatsız.

Muhtar Keten, aşağıda yer alan duvar yazılarını teker teker fotoğraflayarak eleştirilerini şu cümlelerle özetledi; "Cevherdudayev mahallemizdeki gençleri Mahalle muhtarı olarak mahallem adına şiddetle kınıyoruz. Duvara yazı yazmakla ne anlıyorsunuz... Ancak çevre görüntüsü olarak göze batıyor. Bu hususda yetkililere sesleniyorum, Lütfen bu yazıları yazanların takibini yapın ve cezasını kesin. Mahalle sakinlerin de yazı yazarken resmini çekip Muhtarlığımıza ileterek gerekli mercilere ileterek hep birlikte çözmeye çalışalım.Temiz ve Güzel Mahalle hep beraber el birliğimizle çalışmaya devam." dedi.

Öte yandan Nevşehir'de çeşitli yerlere boyalarla yazılan duvar yazılarını temizlemek, büyük emek ve zaman kaybına neden oluyor. Nevşehir Belediyesi yetkilileri de, kenti kirleten bu yazıları yok etmek için kamu bütçesinden harcama yapıldığını hatırlatarak, kirletenleri duyarlı olmaya çağırdı.