Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte hayvan pazarlarında da gözle görülür bir yoğunluk yaşanmaya başlandı. Vatandaşlar bir yandan bayram öncesinde kurbanlıklarını alma telaşına düşerken bir yandan da aldıkları kurbanlıkları taşımak için ilginç yöntemler geliştiriyorlar.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, Nevşehir'de objektiflere yansıyan bu manzara yok artık dedirtti. Nevşehir'de Bu araca bakan dönüp bir kere daha baktı! 

Nevşehir hayvan pazarından alınan kurbanlık keçi Nevşehir plakalı otomobilin arkasına yerleştirilip, götürüldü.
 

Kurbanlık keçi otomobil içinde işte böyle taşındı.

Hatırlayacağınız gibi geçen senede Kurban öncesi ilimizde çok ilginç görüntüler yaşanmış ve şu soruyu sormuştuk : Sizce bir otomobile kaç koyun sığar? Elbette daha önce böyle bir ilginç soruyla hiç muhatap olmamışsınızdır. İşte Nevşehirli bir vatandaşımız 1, 2, 3, 4, ...... değil, Tam 8 koyunu aracına sığdırmıştı.

Nevşehir hayvan pazarında bir vatandaşımız binek türü Renault marka aracına tam 8 koyun sığdırdı.Yanlış duymadınız tam 8 koyunu aracının ön ve arka koltuğuyla bagajına sığdırdı.


Nevşehir hayvan pazarından Aldığı kurbanlıkları kendisine ait binek bir araca sığdırmaya çalışan vatandaş önce 5 koyunu aracın arka koltuklarına kalan 3 tanesini ise aracın içerisinde LPG tankı da bulunan arka bagajına bindirmeyi başardı. Daha sonra aracına binen vatandaş trafiğe çıkarak evinin yolunu tuttu. 
Nevşehir hayvan pazarında yaşanılan bu ilginç tablo yurdum insanın pratik zekasını bir kez daha gözler önüne serdi.

Sizce bir otomobile kaç koyun sığar?