Koronavirüs ile mücadele konusunda Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ekipler Koronavirüs (Covid-19) “Şok Uygulama-7" kapsamında Nevşehir'de işyerlerinin İçişleri Bakanlığı’nın genelgelerine uyup uymadığını denetliyor.

Koronavirüs (Covid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için İçişleri Bakanlığı Genelgeleri ve Nevşehir İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına istinaden;

Nevşehir Emniyet Müdürlüğünce 16 Eylül 2020 Çarşamba günü, İlimiz Merkezinde ve ilçelerimizde 19 ekip ve 116 personelin katılımı ile gerçekleştirilen “Şok Uygulama-7" kapsamında;      

- Sosyal Mesafe ve Maske Kullanma Zorunluluğu kuralına Uymayan 327 şahsa gerekli uyarılarda bulunulmuş, 152 şahıs sorgulanmış, 377 işyeri, 10 toplu taşıma aracı, 9 ticari taksi, 12 özel araç, 26 park-bahçe ve 2 yürüyüş/mesire alanı kontrol edilerek Koronavirüs  tedbirleri kapsamında rehberlik edici/bilgilendirici faaliyetlerde bulunulmuştur.

- Yapılan denetimler neticesinde, "Maske kullanma zorunluluğuna" uymadığı gerekçesiyle 13 şahıs hakkında gerekli idari işlemler yapılmak üzere tutanak tanzim edilmiştir.

Güven Şehir… Nevşehir… #MehmetArtunay #NevşehirİlEmniyetMüdürlüğü