Nevşehir'de kişi başına düşen araç sayısı son 15 senede ikiye katlandı. Öyleki Nevşehir’de her 6 (altı) kişiye 1 (Bir) otomobil düşüyor... Öte yandan Nevşehir’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 2019 Ağustos ayı sonu itibarıyla 121 bin 402 oldu.

Komşu illerimizde ise; Aksaray'da 7 kişiye 1 otomobil, Niğde de 8 kişiye 1 otomobil düşerken Nevşehir, Kayseri ve Kırşehir’de ise 6 kişiye 1 otomobil düşüyor ... Buda doğal olarak zaten hali hazırda 2 ana caddeden oluşan il merkezinde trafik akışını olumsuz yönde etkiliyor.

Nevşehir il merkeiznde son yıllarda görülen park sorunu, şehrin işlek cadde ve sokaklarına taştı. Cadde ve sokaklara yapılan çift sıra parklar, trafik akışını olumsuz yönde etkiliyor.

Özellikle öğlen ve akşam saatlerinde, işlek cadde ve sokaklara yapılan çift sıra parklar yoldan geçen sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Çift sıra park sorununun son günlerde sıkça yaşandığı caddelerden olan Atatürk Bulvarı, Lale ve Nar Caddesi'nde trafik akışı güçlükle sağlanıyor. En son bugün FİB Haber objektiflerimize takılan bu fotoğrafta da görüldüğü gibi; Bölgede bulunan Banka ve bazı kamu kurumlarına gelen vatandaşların, araçlarını bilinçsizce yola park etmesi yoldan geçen diğer araç sürücülerini çileden çıkarıyor. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde diğer sürücüler mağdur olurken, akmayan trafik nedeniyle metrelerce araç kuyruğu oluşuyor. Park etmenin yasak olmasına bile aldırış etmeyen sürücüler araçlarını yol boyunca park ediyor. Yapılan kural ihlali nedeniyle cadde de araç ve yaya trafiği tehlikeye giriyor.


Nevşehir'de yaşanan çift sıra park soruna tepki gösteren vatandaşlar, “Nevşehir'de birçok noktada park sorunu yaşanıyor. Bu bir gerçek ancak son yıllarda iş tamamen çığırından çıktı. Tek sıra park neyse de yola çift sıra park yapma nedir. Bundan dolayı cadde de gün boyu trafik oluşuyor. Sorumsuz sürücüler nedeniyle birçok kişi mağdur oluyor. Diğer sürücüler yolda dakikalarca beklemek zorunda kalıyor. Ayrıca caddede ambulanslarda geçişlerde sorunlar yaşadı. Bunun üzerine tepkili vatandaşlarda burada bizim emniyet ve belediye yetkililerinden ricamız, denetim ve yaptırım uygulasınlar. Bu noktada bir önlem alınsın ve sorumsuz sürücülere cezai işlem uygulansın" diye konuştu.  

Nevşehir'e 300 araçlık katlı otopark müjdesi

Nevşehir Belediyesi kısa vaade de bu sorunu çözmek ve biraz olsun trafiği rahatlatmak adına otopark yapımı için start verdi.

Gün geçtikçe büyüyen oto park sorunu için Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, 300 araçlı otoparkın açılacağı müjdesini verdi.

Şehrin en büyük problemlerinden bir tanesinin otopark sorunu olduğunu ve bunla ilgili hazırlanan projenin kısa sürede hayata geçirileceğini açıklayan Arı, şehir merkezine 3 ayrı katlı otopark yapılacağının müjdesini verdi.

İlk olarak 300 araçlık katlı otoparkın kısa sürede yap-işlet-devret modeli ile hizmete kazandırılacağını açıklayan Arı, “Bu otoparkların birini Belediye Caddesi’ne birini eski peynir pazarının olduğu bölgeye diğerini ise Gülbahçe yanına yapıyoruz. Otoparklarımızın hizmete girmesi ile birlikte caddelerdeki park yasakları başlayacak. Bu sayede şehir içi trafiği önemli ölçüde rahatlayacak. Bu konuda da vatandaşlarımıza seçimden önce söz vermiştik ve bu sözmüzü yerine getiriyoruz.” Diye konuştu.