Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından ilimizde “Dini Anlatımda Üslup” Çalıştayı düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, paydaş kurum ve kuruluşlarla “Dini Anlatımda Üslup” adı altında, ülkemizin, din-toplum ilişkileri bağlamında güncel, çözüm bekleyen temel sorunlarından birinin tartışıldığı ve tavsiye niteliğinde çözümler üretildiği bilimsel konulu çalıştay, Nevşehir Valiliği himayesinde, Nevşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve çeşitli STK’ların işbirliği ile gerçekleştirildi.

Genel olarak yaygın din eğitimi, halkın dinî irşat ve aydınlatılmasında kullanılacak dini üslubun müzakere edildiği “Dini Anlatımda Üslup Çalıştayı”, beklenti, ihtiyaç ve sorunlara çözümler üretmeyi amaçlamaktadır.

Çalıştaya, NEVÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü M. Nezir Gül ve TİDEF Başkanı Mustafa Yelek panalist olarak katıldı.

Ayrıca, “Cami Merkezli Dini Anlatımda Üslup, Okul Merkezli Dini Anlatımında Üslup, Dini Anlatan Kişinin Yeterliliği ve Sosyal Medya Yoluyla Dini Anlatımda Üslup” temaları ile ilgili konular anlatıldı.

Vali Aktaş, davetlilereçalıştaya katılımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programa; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İlahiyat Fakültesi akademisyenleri, il ve ilçe milli eğitim müdürleri, il ve ilçe müftüleri, okul müdürleri, öğretmenler, vaizler, Kur’an kursu öğreticileri,  imamlar ve çeşitli STK temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.