Nevşehir İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte engelli kardeşlerimiz camiyle buluştu.

Din hizmetinin toplumun tüm kesimlerine ulaştırılması ve engelli bireylerin caminin manevi iklimi ile buluşturulması amacıyla Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan "Kulluk İçin Yok Engel, Yeter ki Sen de Camiye Gel" projesi kapsamında düzenlenen programda engelli bireyler camiyle buluştu.

Nevşehir İl Müftülüğü Engelli Koordinatörleri Fişekçi Cami İmam Hatibi Vedat Çiğdem ve Hacı Nihal Kur’an Kursu Öğreticisi Birgül Dilber Dursun tarafından organize edilen Cami-Engelli Buluşması programı Merkez Fişekçi Camii'nde yapıldı.

Nevşehir’in manevi önderlerinden olan görme engelli Mahmut Kemikkıran Hoca’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, “Şu anda siz bir camidesiniz. Camiler, Beytullah’ın birer şubesidir. Beytullah demek Allah’ın evi demektir. Yani siz Allah’ın evindesiniz ve O’nun misafirisiniz. Ne mutlu size! Hoş geldiniz… Cami bir semboldür. Allah mekandan münezzehtir. Burada Ona ibadet edilir. Namaz kılınır, dua edilir. Onun rızası kazanılır. Allah'ın katında güzellik ve değer, vücudun özelliğinde değildir, Allah'ın katında değer, kişinin kalbinde taşıdığı sevgidendir. Sizler bu topluma Allah'ın birer emanetisiniz. O nedenle bizler, emanet bilinciyle sizlere özel önem veriyoruz. Allah'a ibadet etmek isteyen kardeşlerimize en güzel imkanı sunmak için buradayız. Engelli, engelsiz tüm halkımızla beraber gönül birlikteliği sağlamak istiyoruz. Bu gayretimizde davetimize icabet eden ve destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Program, engelli vatandaşlara yapılan çeşitli ikramlarla sona erdi.