Koronavirüs salgın tedbirleri kapsamında  İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği 4 Nisan 2020 tarihinde Nevşehir İl merkezi Borsa Kavşağı'ndan Niğde Kavşağı'na kadar olan yol araç trafiğine kapatılmıştı. Bu durumdanda en çok Atatürk bulvarı ve Lale Caddesi esnafları olumsuz olarak etkilendi.

Aradan geçen yaklaşık 1 ay süredir artık iş yapamaz duruma geldikleri için büyük mağduriyet yaşadıklarını söyleyen Atatürk Bulvarı ve Lale Caddesi esnafları yetkililere çağrıda bulundular...

Ayakta değil, hayatta kalmak derdindeyiz...

Bizler Atatürk Bulvarı ve Lale Caddesi esnafları olarak, artık işlerimiz bitme noktasına geldi bu yüzdende dükkan kiralarını ve ay sonu borçlarını ödeyemeyecek duruma geldik. Tek derdimiz elbette halkımızı devletimizi zora sokmadan bu süreci geçirmek. Hayat normale dönene kadar şu anda ayakta kalmak değil, hayatta kalmak derdindeyiz. Yoksa yakında kendi kepenklerimizi kendimiz kapatacağız. 

Alınan karar yeniden gözden geçirilsin...

Bulunduğumuz bulvarda virüs konusunda endişe edilecek bir yoğunluk zaten yok. Burada göze batan kalabalık ise sadece banka ve notere gelen müşteriler. Şuanda virüsten dolayı banka ve noterlerin müşterilerinde hiçbir azalma var mı, yok. Hatta halahazırda saat:12.00'de bankalar açıldığı için saat: 16:00 ya kadar burada müthiş bir kalabalık oluşuyor. Bu konuda da alınan sosyal mesafe, maske, hijyen ile 20 yaş altı ve 65 yaş üstününde dışarı çıkmamaları kararı doğrultusunda gerekli tedbirler alındığı içinde sorun yaşanmıyor ve herşey kontrol altında gözüküyor.

Bizim Atatürk Bulvarı ve Lale Caddesi esnafları olarak zaten bu yol üzerinde öyle bir yoğunluğumuz olmuyor diyen vatandaşlarımız, günlük giderlerimizi karşılayıp, evimize üç beş kuruş götürelim yeter. İsyan etmiyoruz ama aklın yolu bir. Buraya gelip bir inceleme yapılırsa gözleriyle görüldüğünde zaten gereğini yapacaklarından şüphemiz yok. Değerli Valimiz ve Belediye Başkanımız'ın bu konuda gereğini yapacağına inancımız tam.

Bu yüzdende alınan kararın yeniden gözden geçirilerek değerlendirilmesini ve trafiğe kapatılan yolun yeniden trafiğe açılması çağrısında bulundular.