Çevrenin korunmasına yönelik yasa teklifinin TBMM’de kabul edilmesi ve yılbaşından sonra plastik poşetlerin 25 kuruşa satılmaya başlamasının ardından Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve akşam sanat okulu Müdürlüğü File Yapımı kursu için harekete geçti.

Nevşehir Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve akşam sanat okulu Müdürlüğünce açılacak kursta vatandaşlara file yapımı öğretilecek. "File Yapımı" kursuna başvurular Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne şahsen yapılacak.

Kursa katılan vatandaşlar file yapımını öğrenecek. Fileleri kullanan vatandaşlar gıdaların hijyenini korumak amacıyla poşet kullanımını azaltırken poşet başına 25 kuruş ödememiş olacak.

Kurs ile ilgili olarak Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve akşam sanat okulu Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

Nevşehir de poşet kullanımının azaltılması amacıyla Halk eğitim Merkezi ve akşam sanat okulu müdürlüğü bünyesinde tığ örgü file çanta yapımı kursu açılacaktır kurs başvuruları 14 -18 Ocak 2019 tarihleri arasında Merkez Halk eğitim Merkezi ve akşam sanat okulu müdürlüğü'ne şahsen yapılacaktır Başvuru şartları:

1- Okur yazar olmak

2-13 yaşını tamamlamış olmak

3- Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek fiziki yeterliliği sahip olmak.