Nevşehir'de koronavirüs salgınına karşı önlem amacıyla hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı nedeniyle semt pazarlarının kurulacağı günler  yeniden düzenlendi. Yeni düzenlemeyle hafta sonları kurulan pazarlar hafta içine alındı.

Dünkü kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından salgının olumsuz etkisini azaltmak için, insan hareketliliğini en aza indirmeyi amaçlayan yeni tedbirler hayata geçirilmişti. Bu kapsamda Nevşehir'de vatandaşlar pazara nasıl gideceklerini araştırmaya başladılar. Bu konu hakkında açıklama ise Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Özmen'den geldi.

Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, yeni tip koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uygulanacak sokağa çıkma yasağı nedeniyle hafta sonu kurulacak pazarların Pazartesi ve Salı gününe alındığını açıkladı.

Başkan Özmen, "Nevşehir'de her hafta pazar ve pazartesi günleri kurulan sebze ve meyve pazarı bu hafta dan itibaren hafta sonları uygulanacak sokağa çıkma yasağı sebebiyle geçici süreliğine PAZARTESİ ve SALI günleri kurulacaktır." dedi.

 Nevşehir ilçelerinde ise, Ürgüp ve Derinkuyu belediyelerinin almış olduğu Encumen kararıyla pazarların açılış günleri belirlenmiştir. Ürgüp pazarı Perşembe, Derinkuyu pazarı Cuma günü açılacaktır. Nevşehir pazarı Pazartesi ve Salı günü olacak olup Acıgöl pazarının günü belli olunca bilgilendirme mesajı gönderilecektir.