Nevşehir Özel Halk Otobüsü Kooperatifi Başkanı Yaşar Esen yaptığı açıklama ile hafta sonu sınava gireceklerin yüreklerine su serpti. 

Özel aracı olmayıp, hafta sonu sınava gireceklerin toplu taşıma konusunda yaşadıkları endişeleri için Nevşehir Özel Halk  Otobüsü Kooperatifi Başkanı Yaşar Esen FİB Haber Merkezine açıklamada bulunarak şunları ifade etti;

"Öncelikle şunu söyleyeyim. Hafta sonu sınava girecek hiçbir öğrenciyi mağdur etmeyeceğiz. 21 Kasım Cumartesi günü, kısıtlama öncesinde olduğu gibi normal bir şekilde seferlerimize devam edeceğiz. 22 Kasım Pazar gününde ise, belli aralıklarda da olsa tüm hatlarda hiçbir öğrencimizi yolda bırakmayacaz. Bu konuda hazırlıklarımızı tamamladık. Bu vesile ile sınava girecek tüm adaylarada başarılar diliyorum" dedi.

Soru: KPSS, Kariyer Mesleklerin Giriş Sınavları, TOEFL, IELTS gibi ülke genelinde düzenlenen sınavlara girecek kişiler sokağa çıkma kısıtlamasından istisna mıdır?

Cevap: Genelgemiz ile KPSS ve diğer merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler ile refakatçilerinin kısıtlamadan muaf oldukları belirlendiğinden bu sınavlara girecek her yaş grubundaki kişiler sokağa çıkma saat kısıtlamasına tabi olmayacaklardır.

Onlar sokağa çıkma yasağından muaflar...

Öncelikle, İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderilen genelgeye göre, ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler (bu kişilerin yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçi) ile sınav görevlileri kısıtlamalardan muaf olacak.

KPSS ORTAÖĞRETİM NE ZAMAN YAPILACAK? 

KPSS ortaöğretim oturumu 22 Kasım’da yapılacak. Sınav saat 10.15’te başlayacak ve 130 dakika sürecek. Adaylar, sınav günü saat 10.00’dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklardır.

Adaylar, ilgili sınava ait Sınava Giriş Belgesi ile sınava giriş için geçerli kimlik belgesi, salon sınav görevlileri tarafından kontrol edilerek sınav salonuna alınacaklar; sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtulacaklardır.