Nevşehir’e yeni vali yardımcısının atanıp atanmayacağı merak konusu. FETÖ soruşturmasında, İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınan ve daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Nevşehir Vali Yardımcısı Mustafa Ünaldı ve Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu iki gün gözaltında kaldıktan sonra Nevşehir Adalet Sarayına sevk edildi. Nöbetçi savcı tarafından ifadesi alınan Vali Yardımcısı Ünaldı ve Derinkuyu Kaymakamı Kibaroğlu tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edildi. Çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan Ünaldı ve Kibaroğlu Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
Öte yandan darbe girişimi sonrasında açığa alınan Nevşehir Vali Yardımcısı Halil Berk, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınan Vali Yardımcısı Halil Berk, Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesi'nde yakalandı. Ardından Nevşehir’e getirilen Berk, Emniyet’teki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Berk, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
İlimizde halen Ahmet Soley, Hasan Kayhan, Nurettin Ateş, Mustafa Atsız Vali yardımcısı olarak görev yapıyor.