Ülkemizde trafik canavarı insanların hayatına mal olan en etkili nedenlerden biri. Her gün onlarca kaza haberi, yüzlerce feci şekilde yaşamını yitiren insan, sonu bitmek tükenmek bilmeyen facialar... Bu haberlerin neden sonunun bir türlü gelmediği belki de, Nevşehir'de bugün okuyucumuzun bize gönderdiği bu fotoğraflarla bir kez daha gözler önüne seriliyor...

Nevşehir de şehir merkezinin en işlek caddelerinde kurallara uygun olmadan araçların sağlı sollu park nedeniyle çift şeritli yollar tek şerit olarak kullanılmak zorunda kalınıyor. 

Yoldan geçen sürücüler ve esnaf olan vatandaşlar, Kaldırımların Belediyeden, Yolların Polisten sorumlu olduğunu belirterek defalarca şikâyette bulunduklarını ama bir türlü seslerini duyuramadıklarını belirtiyorlar...

Sırf park parası vermemek yada keyfi davranışla ters yöne araçlarını park eden sürücüler sebebiyle trafiğin tehlikeye düşürüldüğünü belirterek, mutlaka bunların denetimlerinin yapılarak gerekli cezaların uygulanması gerektiğini ifade ediyorlar.

 
Bu sebeple Mağduriyet yaşadığını ifade eden bir vatandaşımız; "Görüldüğü üzere Caddemizde yoğun şekilde çift sıralı park var. Özellikle Ters yönde park eden araçlar nedeniyle yol kenarlarına sağlı sollu park edilen araçlar için mahalleli, esnaf ve bu güzergâhı kullanan şoförler çözüm bekliyor. Yol kenarında ters yöne park edilen araçlar nedeniyle birçok araçların aynalıklarının kırıldığını aktaran vatandaşımız, "Bizim bu caddemizde bitip tükenmeyen tek sorun park sorunudur. Biz bunu yetkililere bildirdik ve bir türlü sonuç alamadık." dedi.

Ne araba kullanmayı biliyoruz, ne Trafik kurallarına uyuyoruz, ne kendimize ,nede başkalarına saygımız var! Kural tanımaz keyfi hareketler sebebiyle Durum böyle olunca da Trafik kazaları da kaçınılmaz oluyor.

Sonuç masum ve suçsuz nice insanlarımıza da bu acıyı maddi manevi yaşatıyoruz.


Nevşehir de şehir merkezinin en işlek caddelerinde kurallara uygun olmadan araçlarını park eden sürücülere büyük tepki var...! 


www.fibhaber.com Haber Hattı'mıza WhatsApp'tan ulaşan bir okuyucumuz , bugün trafikte karşılaştığı bir olayın fotoğrafını gönderdi ve ayrıntılarını bir bir anlattı. Faciaya ramak kalan ancak şans eseri bir kazanın meydana gelmediği bu görüntünün hemen hemen her gün yaşandığını belirtti. Fotoğrafta Nevşehir Lale caddesi ana yolda seyreden araçların bir anda ters yönden part etmiş araçlar sebebiyle karşı karşıya kaldığı görülüyor.

Tek gidiş tek geliş şeklinde seyir halindeki araçlar, ters yönde park etmiş araçlar nedeniyle normal şeride kadar çıkıp tehlikenin boyutlarını en üst seviyeye taşıyorlar.


Kazaya mecburi istikamet

Ters yöne bazı şahısların park etmesinin ciddi bir problem yarattığını ifade eden vatandaşımız, “ Yol gidiş-geliş olduğu için heran karşımıza bir araç çıkabiliyor. Özellikle ters yönde park edilmiş araçlar sebebiyle yol daralınca, ister istemez korkuyoruz” ifadelerini kullandı.

Nevşehirli vatandaşlar şehir merkezinin en işlek caddelerinde kurallara uygun olmadan araçlarını park eden sürücülere sıkı denetimlerle para cezası verilmesini istiyorlar.

FİB Haber ve ekibine biz vatandaşlara böyle bir imkan sunduğundan ve WhatsApp hattından dolayı çok teşekkür ederim.

Siz gönderin, biz yayınlayalım. Fibhaber.com WhatsApp Haber Hattı Numarası: 0 532 384 48 50

NOT: WhatsApp hattımıza gün içinde onlarca görüntü, video ve haber düşmektedir. Tahmin edersiniz ki aşırı bir yoğunluk oluşmaktadır. Haberleriniz görevli editör arkadaşlarımız tarafından sırasıyla değerlendirilmekte ve kullanılmaya çalışılmaktadır. İlginiz için FİB Haber Merkezi adına Teşekkür ederiz.


Foto : Fatih DURU