Nevşehir'de duyarlı vatandaşlar Koronavirüs salgını için yetkililere seslenerek endişelerini dile getiriyor.

FİB Haber Merkezine ulaşan çok sayıda vatandaşımız; Nevşehir'de corona virüs vaka sayısı artarsa hiç şaşırmayın. Bu konuda sıkı önlemler alınmalı ve gerekli denetimler yapılmalı. Yoksa çok kötü sonuçlar kaçınılmaz olur.

Bu konu benim senin değil hepimizin sağlığı için önemli. Yarınımız çocuklarımız için önemli Bu yüzden hepimiz gerekli tedbirleri en üst seviyede almalıyız.

Görüyoruz ki, Nevşehir'de maalesef hepimizin üzerinde bu hassas konuda bir gevşeklik var. Hem vatandaş bu konuda genelde sorumsuz hemde yetkililer maalesef gerekli hassasiyetleri göstermiyorlar.

'MASKE, MESAFE VE HİJYEN KONUSUNDAKİ HASSASİYETİMİZ ÇOK DÜŞÜK'

Bilindiği gibi Covid-19 solunum yoluyla bulaşan bir hastalık. İlk olarak maskemizi takmıyoruz. İkinci ise el hijyeni, üçüncüsü de sosyal mesafeyi koruyamıyoruz. Nevşehir il genelinde dışarıda gördüğümüz maske konusundaki hassasiyetimiz çok düşük. Sosyal mesafe konusundaki hassasiyetimiz çok düşük. Özellikle cenaze, asker uğurlama ve düğün törenleri ile Özel Halk otobüslerinde sosyal mesafeyi koruyamadığımız bir gerçek. 

Neden kurallara uymuyoruz? Neden tehlikeyi anlamıyoruz? Neden kendimizle beraber başkasını da yakıyoruz? Koronada kurallar belli. Tedbir için; "Hijyen, Mesafe, Maske..." Bu üç ana hususa dikkat etsek hiçbir sorun kalmayacak. 

Nevşehir'de denetimler yetersiz...

Hijyen noktasında yerel yönetimler açıkcası gerekli vazifelerini yerine getiriyorlar. Bu açıdan onlara söylenecek bir söz yok. Ama Maske ve Sosyal mesafe konusunda tüm şehir ne kadar hassasiyet gösteriyoruz? Gerekli denetimler yapılıyor mu? İşte tüm bu konular gelecek adına vatandaşlarımızı rahatsız ediyor. Bu yüzden de Başta Valiliğimizi ve gerekli birimlerini göreve davet ediyoruz.

Herşeyi Devletten beklemekte yanlış...

Tabii ki başka bir açıdanda bakıldığında da Devlet, herkesin başına bir bekçi mi diksin? Hayır. Herkes kendi bekçiliğini kendisi yapacak. İllaki her davranışımızın tek tek söylenip yasaklanması mı gerek?  Yasak gelirse ekonominin hali ortada, evlerdeyse  “öff, pöff sıkıldık” durumları.

İçerimizde risk ve güvenlik algısı düşük çok sayıda kişiler var. Trafikte de kurallara muhtemelen aldırmıyorlar, iş sağlığı ve güvenliği kurallarına da uymuyorlar. Bütün yasakları ve kuralları delmek için yaratılmış olduğuna inanan bir grup var ülkede. İkaz etsen “ hem suçlu, hem güçlü” etmesen ayrı bir sıkıntı. “Bize bir şey olmaz” durumunu bir türlü bırakamıyorlar. Meslek, konum, yaş, eğitim, cinsiyet fark etmiyor.
Sözün özü; Biraz daha sabredin, dikkat edin, kurtulalım bu illetten.

Önümüzde hepimizi mübarek Kurban Bayramı bekliyor. Eğer gerekli önlemleri almaz isek, şehrimizde yaşanacak olan vaka sayısı artışı kaçınılmaz olur. Daha güzel daha sağlıklı ve mutlu gelecek adına Haydi Nevşehir "Hijyen, Mesafe, Maske" kuralına riayet gösterelim. Gösterelim ki, bayramdan sonra tekrar başa dönmeyelim.

Sağlıcakla Kalın...

MASKE+Mesafe+HİJYEN

Bu üç kural hayati zorurnlulukta.

Lütfen uyarılara uyalım. Kendimizi ve sevdiklerimizi riske atmayalım

M A S K E  +  M E S A F E  + H  İ  J  Y  E  N

17-06-202017-06-2020