Havaların ısınması ile Nevşehir kent merkezinde çiçek açan ıhlamur ağaçları çevreye mis gibi kokular yayıyor. 

Nevşehir'de Yaz aylarının gelmesiyle birlikte akasya ve iğdelerin çiçeklenmesiyle başlayan görsel güzellik yüzlerce ıhlamur ağacının çiçek açmasıyla Nevşehirde ilk defa ıhlamur kokularının hakim olmasını sağladı.

MUTLULUK VERİYOR

Ihlamur kokusu ağaçların bulunduğu ve yakınındaki alanlara yayılırken vatandaşlar bu muhteşem koku eşliğinde sokak ve caddelerde gezinti yapma şansı buluyor. Dünyada 30’a yakın çeşidi bulunan ve Nevşehir’de de yıllar önce ekilerek yetişen ıhlamur ağaçlarının güzel kokusu adeta insana huzur veriyor.

Nevşehir'i ıhlamur kokusu sardı !

Nevşehir Belediyesi tarafından bakımı yapılan ıhlamur ağaçları, güzel kokusu ile şehrin havasını değiştiriyor.

Nevşehir Valiliği önü başta olmak üzere, park ve bahçelerle bazı noktalarını süsleyen Ihlamur ağaçlarının çiçek açmasıyla birlikte Nevşehirli vatandaşlar ıhlamur kokusuna hayran kaldı. 

Ihlamur kokusunu içine çeken Nevşehirli vatandaşlar, "ekene dikene bakana dua edeceğiz” şeklinde memnuniyetini dile getirdiler.

Toplayın Ama Lütfen Zarar Vermeyin...

Nevşehir'de özellikle yol kenarlarında ve orta refüjlerde çiçek açan ıhlamur ağaçları, vatandaşında ilgisini çekiyor. Yüksekte olan çiçeklere ulaşamayan bilinçsiz bazı vatandaşlarımız ise, ıhlamur toplarken ağaçlara zarar verip dallarını kırıyor. 

Nevşehir Belediyesi tarafından dikilen ıhlamur ağaçları yol kenarında, Park ve bahçelerde vatandaşların güzel  koku ile yürümesini de sağlıyor. Yaz aylarının başlangıcıyla birlikte dikili olduğu yerin onlarca metre çevresini mis gibi kokularla dolduran ıhlamur çiçekleri vatandaşlar tarafından toplanıp kurutulduktan sonra kış boyunca şifalı çay olarak ülkemizin hemen her yerinde yaygın bir şekilde tüketiliyor.

Ihlamurun sağlığa faydaları ise saymakla bitmiyor. Dünyanın birçok yerinde doğal bir antibiyotik olarak kullanılır. Özellikle kışın soğuklarından korunmak ve salgın hastalıklardan kurtulmak için ıhlamur çayı sofralardan eksik olmuyor. Uzmanlar Kışın yine oldukça sık rastlanan öksürük problemlerine karşı ıhlamur çayı büyük bir şifa kaynağı olduğunu belirtirken, ,özellikle ıhlamur çayı, bal, limon karışımının kışın yaşanan her türlü hastalığa karşı şifa sağladığının altını çiziyor.