Nevşehir İl ,ilçe ve belde belediyelerinin meclislerinin, il genel meclisinin ve ilimizde faaliyette olan mahalli idari birlikleri meclislerinin Nisan Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelendi.

Nevşehir Valiliği konuya dair yaptığı açıklamada; 'Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir.

Covid-19 salgınında en temel risk unsuru virüsün bulaşıcılığının yüksek/hızlı olması nedeniyle vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu mekanlar/alanlardır.

Devletimiz, tüm kurumları ile bu salgının yayılması ve vatandaşlarımızın hayatlarını tehdit etmesini engellemek için umuma açık yerlerin faaliyetlerinin durdurulması, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile dernek ve vakıfların toplantılarının, eğitim/hizmet içi faaliyetlerinin geçici süreliğine ertelenmesi başta olmak üzere bir çok tedbir almakta ve bu kapsamda uyulması gereken kuralları belirleyerek vatandaşlarımızla paylaşmaktadır.

Bu kapsamda; İçişleri Bakanlığının 26.03.2020 tarih ve 89780865153 sayılı yazısında verilen talimat gereği

1. İl/ilçe ve belde belediyelerinin meclislerinin, il genel meclisinin ve ilimizde faaliyette olan mahalli idari birlikleri meclislerinin Nisan Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesi,

2. Bu süre zarfında mahalli idarelerin görevlerinin aksamaması ve devamının sağlanması için meclislerinin toplanmasının çok zorunlu olduğu ve ilgili mevzuatı çerçevesinde olağan üstü toplantı yapılmasının gerekli olduğu hallerde toplantılar izin alınarak ve gerekli sağlık tedbirleri alınması sağlanarak yapılmasına,

Yukarıda belirtilen kararlara ilişkin belediye başkanları, il genel meclis başkanı, birlik başkanlıklarının gerekli tedbirleri alarak konunun tüm meclis üyelerine tebliğ edilmesi ve konunun titizlikle takip edilmesi 1593 sayılı kanun hükümleri çerçevesinde her hangi bir aksaklığa meydan verilmemesine; Oy birliğiyle karar verilmiştir.