Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca hazırlanan ve Yüksek Planlama Kurulu’nun 18/06/2015 tarihli ve 2015/28 sayılı kararı ile onaylanan ve 27/06/2015 tarih ve 29399 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı (2015-2018)  gereğince,   İlimizde KÜSİ faaliyetlerinin etkin ve verimli bir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla oluşturulan Kamu – Üniversite - Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulunun 2016 yılı 2’inci Toplantısı 23/11/2016 tarihinde, Vali Yardımcısı Nurettin ATEŞ Başkanlığında Kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Koordinasyonu ve sekretaryası Nevşehir Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce yapılan Toplantının açılışından sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca “Ar-Ge Süreçleri” konusunda hazırlanan “Fikirden Ürüne” tanıtım filmi gösterildi. Daha sonra, bir önceki toplantıda alınan kararlar gözden geçirilerek yeniden değerlendirildi. KÜSİ Çalışma Grubu il temsilcisi Doç. Dr. Bayram DEVİREN tarafından “Ar-Ge İkincil Mevzuat Uygulamaları” konulu sunumun ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürümüz Seyfullah DURAN bugüne kadar KÜSİ kapsamında gerçekleştirilen firma ziyaretleri ile ilgili bilgiler verdi. İlimizde bir KÜSİ Ofisi kurulması ve İlimizde üniversite sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi, Devletimizin sağladığı Ar-ge, inovasyon desteklerinin anlatılması, işletmelerin sorunlarının dinlenip rapor edilmesi için, fabrika ziyaretlerine devam edilmesi kararlaştırıldı. 

    Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı soru, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.