Nevşehir kent merkezinde son yıllarda çok sayıda binalar yükselmesine, hatta yapılan yeni binalarla birlikte yeni mahalleler kurulmasına rağmen konut sıkıntısı devam ediyor. Nevşehir'de kiralık ev fiyatları, tavan yaptı. 

Kira bedeli, vatandaşın belini büküyor. Vatandaş, ev kiralarının yüksek olduğunu dile getiriyor. Nevşehir'de son yıllarda artan konut yapımına rağmen, kiralık konut sıkıntısı ortaya çıktı. 

En düşük fiyat ortalama 750 TL’den başlıyor ve bin 1.500-2.000 TL’ye kadar artış artıyor. Sosyal medya üzerinden ilan vererek, kiralanan evlerin birçoğu bu fiyat aralığında yer alıyor. 

Kira fiyatlarındaki artış, en fazla evi olmayan ve asgari ücret ile çalışan vatandaşlarla, öğrencileri olumsuz etkiliyor. Asgari ücretliler ve öğrenciler, yaşanan artışın insanlıkla bağdaşmadığını vurguluyor.

Öte yandan ilimizde dükkan fiyatlarıda can yakıyor. Nevşehir'de en düşük dükkan fiyatları da 1.000 TL'den başlıyor.

NE OLCAK BU KİRACILARIN HALİ!

Konuyla ilgili mağduriyetini dile getiren bir vatandaşımız; "Son günlerde ev sahipleri inanılmaz fiyat artırıyor. Telefonda soruyoruz 1.100, eve bakmaya gittiğimizde 1.300 diyorlar kira fiyatına... Telefonda bu rakamı söylemediniz dediğimizde pişkin pişkin saatte artıyor diye ifade ediyor. Ayrıca ev sahipleri iş başvurusu gibi CV istiyor. Kiracının memur olması şart. Ne olacak bu kiracıların hali..." diyerek yaşadığı sıkıntısını dile getiriyor.