Konuyla ilgili açıklama yapan YILMAZ; " Koyun Keçi Vebası Aşılama Programı ile aşılanmamış koyunlar ile kuzular aşılanacak, aşılanmayan hayvanlara il dışına sevklerde Veteriner Sağlık Raporu düzenlenmeyecektir. PPR aşılaması ile beraber küçükbaş hayvanlarada çipli küpeleme işlemi de yapılacaktır.

Brucella Rev 1 Aşılaması, koyunlarda yavru atmaya sebep olan Brucella Hastalığına karşı koruma sağlamaktadır. Aşılama proğramında aşılanmamış anaç koyunlar ile kuzular ve damızlık koçlar aşılanacak, aşılanmayan koyunlar anaç koyun keçi desteği alamayacaklardır. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 4. maddesi gereğince yetiştiricilerin hayvanlarını aşılatmaları  zorunlu olup, aksi hareket edenler hakkında 7.731 TL idari para cezası ile cezalandırılması hükmü mevcuttur.

Aşılama Proğramları; İl ve  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlükleri tarafından yürütülecektir. Üreticilerin aşılama proğramı döneminde hayvanlarına aşı yaptırmaları ve daha ayrıntılı bilgi almak için İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir" dedi.

Aşılama çalışmalarının hayvan hastalıklarıyla mücadeledeki önemine vurgu yapan YILMAZ üreticilerin ileride mağduriyet yaşamamaları için aşılama çalışmalarına gereken ilgiyi ve desteği vermelerini istedi.