Kuduz Aşılama Programı boyunca, genelinde sahipli/sahipsiz tüm kedi ve köpeklerin aşılanması hedNevşehir merkez ve ilçelerinde  27 Şubat 2017 - 28 Nisan 2017 tarihleri arasında Kuduz Aşılama Programı yapılacaktır.eflenmektedir. Programda, kullanılacak aşılar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından proje kapsamında ücretsiz tahsis edildi.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, Kuduz Aşılama programı ile ilgili yaptığı açıklamada;
"Kuduz Hastalığı, hem hayvanların hem de insanların hayatını tehdit eden, şuur kaybı huzursuzluk ve felçler ile kendini gösteren  bulaşıcı ve ölümcül bir hastalıktır. Köpek veya Kedi tarafından ısırılan kişilerin mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna müracat etmeleri gerekmektedir. Kedi/köpeklere yılda bir defa koruyucu kuduz aşısı yaptırılması kanunen zorunlu olup, aksi taktirde hayvan sahiplerine 2017 yılı için  8 bin 027 TL idari para cezası uygulanması hükmü mevcuttur.
Ülkemizde kuduz hastalığının görülmesinde başıboş sahipsiz sokak köpekleri önemli rol oynadığından ötürü, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Kuduz Hastalığından Korunma ve  Kuduz Hastalığı ile Mücadele Yönetmeliği hükümleri gereğince, Belediyelerin hayvan bakımevleri kurarak aşılama ve rehabilitasyon (kısırlaştırma, sahiplendirme vd.) çalışması yapmaları hayvan ve halk sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir."
YILMAZ;" Aşılama Programı, Nevşehir Merkez de Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğümüz, ilçelerde ise İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz tarafından yürütülecektir.Kedi ve Köpek sahiplerinin mutlaka hayvanlarına aşı yaptırmaları ve daha ayrıntılı bilgi almak için İl ve İlçe Müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir. Kuduz Aşılama Programına gösterilecek yoğun ilgi ilimizde Kuduz Hastalığı ile mücadelemizi kolaylaştıracaktır dedi."
 Hayvan sahiplerine ve ilgililere önemle duyurulur.