Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Kur’an kursları arası “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” yarışması yapıldı.

İlimiz ve İlçelerimizde Eğitim ve Öğretim gören Kur’an Kursu öğrencileri arası“Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” yarışması, Hacı Rasim Uzer Camii’ndeyapıldı. Düzenlenen yarışma, 18 yaş üstü ve 18 yaş altı olmak üzere iki kategoride gerçekleşti.

İl Vaizi Gülşen Yeni’nin komisyon başkanlığı yaptığı yarışmaya İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Şube Müdürü Mustafa Özer, Kozaklı ilçe Vaizi Tuba Tahiroğlu ve Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşegül Ak üye olarak katılırken, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Yarışmada,

18 yaş üstü bayan grubuna; Nevşehir Merkez Hacı Nihal Kur’an Kursu, Acıgöl İlçesi Tatlarin Kasabası Kur’an Kursu ve Derinkuyu İlçesi Fatih Kur’an Kursu katıldı.

18 yaş altı bayan grubuna; Merkez Üftade Kur’an Kursu ve Acıgöl İlçesi Ağıllı Köyü Kur’an Kursu,
18 yaş altı erkek grubuna; Nevşehir Merkez Memduha Koparan Kur’an Kursu ve Acıgöl İlçesi Karapınar Kasabası Şeyh’ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur’an Kursu katıldı.
 
Düzenlenen yarışmada;
18 yaş üstü bayan kategorisinde; Nevşehir Merkez Hacı Nihal Kur’an Kursu öğrencisi Nurhan Donmaz birinci, Tatlarin Kasabası Kur’an Kursu öğrencisi Hülya Kıraç ikinci ve Derinkuyu Fatih Kur’an Kursu öğrencisi Gülşen Erdur üçüncü oldu.
18 yaş altı bayan kategorisinde; Üftade Kız Kur’an Kursu öğrencisi Betül Sayılganoğlu birinci olurken, Acıgöl İlçesi Ağıllı Köyü Kur’an Kursu öğrencisi Zeliha Ateşlioğlu ikinci oldu.

18 yaş altı erkek kategorisinde; Karapınar Kasabası Şeyh’ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur’an Kursu öğrencisi Ali Çaputçu birinci olurken, Memduha Koparan Kur’an Kursu öğrencisi M. İlhan Bağcı ikinci oldu.

Yarışmada birinci olan 18 yaş Altı Erkek öğrenci Ali Çaputçu 3 Çeyrek Altın ve ikinci M. İlhan Bağcı’ ya iki Çeyrek Altın,
Yarışmada birinci olan 18 yaş Altı Bayan öğrenci Betül Sayılganoğlu 3 Çeyrek Altın, ikinci Zeliha Ateşlioğlu iki Çeyrek Altın,
 Yarışmada birinci olan 18 yaş üstü Bayan öğrenci Nurhan Donmaz 3 Çeyrek Altın, ikinci Hülya Kıraç iki Çeyrek Altın ve üçüncü Gülşen Erdur ise kol saati ödüllendirildiler.







 18 yaş grubu altında olan öğrenciler, 29 Nisan 2016 tarihinde Konya’da yapılacak olan Bölge birinciliği yarışmasına katılacaklar.