Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından; hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk ilkesinden yola çıkarak, doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla, 22-26 Nisan 2019 tarihleri arasında "Lider Çocuk Tarım Kampı" gerçekleştirilmiş ve "Sıfır Atık" konusuna dikkat çekilmiştir.

Söz konusu Tarım Kampı; Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğinde, Nevşehir 19 Mayıs İlköğretim Okulu 4-D sınıfı öğrencilerinin katılımı ile uygulanmış olup,  kamp kapsamında; Büyükbaş hayvancılık işletmesi ziyareti ile hayvancılık işletmesi yerinde gösterilmiş ve organik dönüşüm hakkında bilgi edinmeleri sağlanmıştır.

Uçhisar Kasabasında vadi gezisi düzenlenerek, Güvercinlik vadisinde yapılan tarımsal faaliyetleri gözlemlemeleri ve atık toplama işlemleri gerçekleştirilmiştir. Ayrıca; Doğa Tohumculuğuna ait gıda işlemesine düzenlenen gezi ile gıda üretim aşamalarının yerinde izlenmesi sağlanmıştır. Son olarak öğrencilerin evsel atıklardan tasarlamış oldukları saksılarına domates fidesi dikimi yaptırılmıştır.

 "Lider Çocuk Tarım Kampı" kapsamında düzenlenen etkinliklerin sonuncusu olan Sertifika Dağıtım Programı Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bahçesinde; TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Nevşehir Milletvekilimiz Sayın Mustafa AÇIKGÖZ'ün, İl Müftüsü, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı, İl Müdürleri, TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk, KOSGEB Müdürü, Nevşehir 19 Mayıs İlkokulu Müdürü, öğrenciler ve İl Müdürlüğümüz teknik personellerin katılımıyla Sertifika Dağıtım Etkinliği düzenlenmiştir.

Etkinlikte katılımcılara konuşma yapan Milletvekilimiz Sayın Mustafa AÇIKGÖZ, "Öğrencilerimizin besin kaynaklarının nerede ve nasıl üretildiğini bilmeleri, öğrenmeleri bizi çok sevindirdi. Sütün, ekmeğin, domatesin kıymetini bilmeleri bizim için çok önemli. Çevremizi ve bölgemizi temiz tutmanın ne kadar gerekli olduğunu" belirterek, öğrencilere kamp kapsamında yapmış oldukları etkinlikler için teşekkür etti.

Açıkgöz açıklamasında; "TC. Tarım Bakanlığımızın Nevşehir’imizde düzenlediği Lider Çocuk Tarım Kampında bulunan çocuklarımıza katılım belgelerini takdim ettik. “Hayatın müspet her alanında lider bireyler yetiştirmek hedefindeyiz. Bilgili, bilinçli, maharetli nesiller, geleceğimizin de teminatıdır.” dedi.

Öğrencilere sertifikalarının ve çeşitli hediyelerin verilmesiyle program sona ermiştir.